Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) tarafından Kızıltepe’de kurulması planlanan fakülte ve meslek yüksekokulu ilçede sevinçle karşılandı.

AK Parti Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ ve beraberindeki Kızıltepeli iş adamları, çiftçiler ve ilçe sakinleri, MAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça’yı ziyaret ederek ilçede kurulması planlanan fakülte ve meslek yüksekokulu için teşekkürlerini iletti. Kalabalığın makam odasına sığmaması dolayısıyla konferans salonunda ziyaretçiler ile görüşen MAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, üniversitenin daha iyi bir noktaya taşınması, daha sağlıklı yoluna devam etmesi, dünyada ve Türkiye’deki üniversiteler arasından hak ettiği yere gelmesi için yoğun gayret sarf edeceklerini söyledi. Prof. Dr. Ağırakça, "Göreve geldiğim günden beri fevkalade bir destek oldu. Günlerdir misafir ağırlıyoruz, gelen misafirler odama sığmadıkları için konferans salonunda bir araya geliyoruz. Ancak karşıladığımız en kalabalık grup sizler oldunuz, buda bizi son derece memnun etti" dedi.

"KIZILTEPE OVASI’NDA ZİRAAT FAKÜLTESİ AÇILMAYACAK DA NE AÇILACAK"

Kızıltepe ilçesinde ziraat fakültesi ve 4 yıllık bir meslek yüksekokulunun kurulmasını arzu ettiklerini belirten Prof. Dr. Ağırakça, "En büyük ilçemiz olan Kızıltepe’ye yıllardır hayal ettiğim bir ziraat fakültesinin kurulmasıdır. Halen o hayalimi koruyorum. Tabi bu hükümetimiz programı çerçevesinde olması gerekir, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın oluru olması gerekir. Tabi Türkiye’de ziraat fakültelerin çokluğundan bahsedilmektedir, bu doğrudur. Ama eğer Şırnak’ta ziraat fakültesi açılmışsa Mardin’de hayli hayli açılması gerekiyor. Hele hele yeryüzünün en verimli topraklara sahip Kızıltepe Ovası’nda Ziraat Fakültesi açılmayacak da ne açılacak. İnşallah biz bu topraklarda eski medreselerin bulunduğu köylere varıncaya kadar küçük de olsa üniversitenin birer birimini kurmaya çalışacağız" diye konuştu.

Prof. Dr. Ağırakça ayrıca ilk etapta Midyat ve Nusaybin daha sonra diğer ilçelerde de fakülte veya en az 4 yıllık bir meslek yüksekokulunun kurulması için planlamalar yapıldığını aktardı.

"MALZEMESİ İNSAN OLANIN İŞİ ZORDUR"

AK Parti Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ ise, "Ahmet hocanın Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörlüğü’ne atandığını bir gece vakti öğrendim. O gece bir heyecanla uykuya daldım. Çünkü Ahmet hocanın bu üniversiteye çok şey katacağına inanıyorum. Kendi konumunu, kentin yapısını bilen ve ilim dünyasında efor sarf etmiş biri olan Ahmet hocamızın işinin çok zor olduğunu kendisine belirtmek istiyorum. Malzemesi insan olan kişinin işi kolay değil. Eşyanın yerini değiştirebilirsiniz, yenisini alabilirsiniz, ama malzemeniz insan ise iki sorumluluğunuz vardır. Birinci Allah’a karşı sorumluluğunuz, ikincisi insanlara karşı sorumluluğunuz. Tüm ilçelerimiz değerlidir, ancak Kızıltepe, Midyat ve Nusaybin büyük olması nedeniyle farklı bir konumdadır. Buralara üniversitenin şubelerinin kurulması gerekmektedir" şeklinde konuştu.