Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) Mardin İl Müdürlüğü ekipleri, müşterilerine kış mevsiminde de kaliteli ve kesintisiz elektrik enerjisi sunabilmek için il merkezinin yanı sıra bağlı ilçe ve köylerde bakım, onarım çalışmaları yapıyor.

Tarımsal sulamanın yeraltı sularıyla yapılması nedeniyle yaz sezonunda aşırı elektrik tüketiminin yaşandığı Mardin kırsalında bu durum, enerji hatlarının yıpranmasına ve gevşemesine yol açtı. DEDAŞ ekipleri, öncelikle gevşeyen bu enerji hatlarının kış mevsiminde rüzgardan etkilenerek birbirlerine temas etmeleri sonucu arızalara, dolayısıyla da kesintilere yol açmaması için hatlarda germe çalışması yapıyor. Trafo ile panoların bakım ve onarımlarını yapan ekipler, il merkezinin yanı sıra ilçe ve köylerde de enerji nakil hatları ile direkleri kışa hazır hale getiriyor.

200 TRAFO VE 100 KİLOMETRE HATTA BAKIM YAPILDI

Önümüzdeki kış mevsiminde müşterilere daha kaliteli ve kesintisiz enerji verme gayreti içerisinde olan DEDAŞ’ın bakım ve onarım ekipleri, kış öncesi 200 adet trafonun bakım veya onarımını yaptı. 100 kilometrelik alçak gerilim ve orta gerilim enerji nakil hattının bakımını da yapan ekipler, kırık izolatörleri yenilerken, trafoların yük dengelemelerini de gerçekleştirdi. Bu arada, sokak aydınlatma çalışmaları da yapan ekipler, sokak lambalarının bakım ve onarımını yaparak gerekli yerlere yeni lambalar taktı. Özellikle kırsal kesimde bölgenin coğrafi şartlarıyla da mücadele eden DEDAŞ’ın bakım ve onarım ekipleri, köylerdeki cami, taziye evleri, sokaklar ile ve köy meydanlarını da aydınlatıyor.

"BEDELSİZ ELEKTRİK YERİNE YAKACAK İLE ISININ"

Geçen kış sezonunda ısınma amaçlı kullanılan bedelsiz elektriğin, aşırı yüklenme sonucu trafo ve hatlara zarar verdiğini hatırlatan yetkililer, bu kış mevsimi de aynı sorunların yaşanmaması için müşterilerini uyardı. İsraf düzeyine ulaşan aşırı elektrik tüketimi nedeniyle hatlarda oluşan deformasyonun sık sık bakım ve onarım gerektireceğine, bunun da istenmeyen kesintilere sebep olacağına dikkat çeken yetkililer, mağduriyet yaşanmaması için bedelsiz tüketim alışkanlığının terk edilmesi gerektiğini vurguladı. Enerji israfına karşı herkesin birlikte mücadele etmesi gerektiğini de kaydeden yetkililer, ısınma amacıyla bedelsiz elektrik kullanmak yerine, yakacak temin edilmesini tavsiye etti.