Mardin Müftülüğü, Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle bayanlara ve öğrencilere yönelik “Cami ve Gençlik” konulu bir konferans verdi.

Mardin Müftülüğü Toplantı Salonu’nda Hatuniye Medresesi Kız Meslek Lisesi öğrencilerine ve bayanlara yönelik konferans verildi. Mardin Müftülüğü Bayan Vaizi Halise Ünal tarafından verilen konferansta Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bu yıl belirlediği Cami ve Gençlik teması işlendi. Halise Ünal, yaklaşık bir saat süren konferansında Peygamber Efendimizin gençlere verdiği önemin altını çizerek onlara çeşitli vesilelerle verdiği sorumlulukları hatırlattı. Ünal; “Efendimiz (S.A.V), hicretle Medine’yi yurt edinince ilk iş olarak inşa ettiği mescidin bir bölümünü eğitim ve öğretim için tahsis etmiştir. Allah Resulü, İslam akademisi diye nitelenebilecek bu Suffe mektebinde nice ilim sahibi gençler yetiştirmiştir. Gün gelmiş bu gençlerden Hz. Ali’yi Yemen kadılığı, Muaz b. Cebel’i Yemen valiliği, Zeyd b. Sabit’i vahiy katipliği, Üsame’yi ordu komutanlığı gibi stratejik görevlere getirmiştir. O, bu uygulamalarıyla ’Size güvenim sonsuzdur’ mesajını vermiştir. Mescidi nebevi sadece erkeklerin namaz kıldığı ve ibadet ettiği bir mekan değildi. Peygamber Efendimiz kadınların ve çocukların camiye gelmesi için teşviklerde bulunur ve kadınların da mescide gelmesi için düzenlemeler yapardı. Günümüzde camiler geçmişteki fonksiyonlarını kaybetmiş, kadınların, çocukların ve gençlerin Asr-ı sadette olduğu gibi camiye gelmeleri teşvik edilmeli, camiler tekrar eğitim ve öğretimin merkezi haline getirilmelidir” dedi.

Konferanstan sonra hafızlık eğitimini tamamlayan bayan hafızlara belgeleri verildi. Ayrıca konferansa katılan öğrenci ve vatandaşlara “Cami ve Gençlik” kitabı hediye edildi.