Mardin Büyükşehir ve Artuklu belediyesine bağlı zabıta ekipleri, il merkezinde bulunan cami, hastane, park ve bahçe önlerinde halkın duygularını istismar ederek onlardan para toplayan dilencilere karşı çalışma başlattı.

Çalışma kapsamında aralarında Suriye uyruklu kadınların da bulunduğu 50 dilenci yakalandı. Yakalanan dilencilerden Suriye uyruklu kişiler Mardin Yabancı Şube’ye teslim edilirken diğerlerine ise gerekli uyarı yapılarak ve üzerlerindeki paraya kanun gereği el konularak serbest bırakıldı.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Şube Müdürü Hasan Çakı, Suriye savaşının başlaması ile beraber dilencilerde ciddi bir artış olduğuna dikkat çekerek, "Çevre illerden bile dilenmek için buraya gelenler oluyor. İl ve ilçede ciddi oranda dilenci artışı olduğu gibi bazı dilencilerde evlerin kapılarına kadar gelip dileniyorlar. Bu hem kirli bir görüntü olduğu gibi artık halkı da rahatsız etmeye başladı. Yoğun bir şekilde şikâyetlerin artması üzerine böyle bir çalışma başlattık. Yasa gereği topladığımız dilencilerin üzerindeki parayı alıyor ve daha sonra gerekli işlemlerin ardından serbest bırakıyoruz." dedi.