Bölgenin en modern Kur’an kursu inşaatına Mardin’de devam ediliyor.

Bölgenin en modern yatılı erkek Kur’an kursu hayırseverin destekleriyle Mardin’de yükseliyor. Mardin merkez Artuklu ilçesi 13 Mart Mahallesi’nde ikiz kentin hemen yanında devam eden 135 kişilik yatılı erkek Kur’an kursu inşaatında üçüncü kat çalışmalarına başlandı. Hayırsever vatandaşlardan Behçet Hattapoğlu’nun katkılarıyla başlayan ve yine onun adını taşıyan Kur’an kursu inşaat çalışmalarını yerinde inceleyen Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, iş adamı Behçet Hattapoğlu ve Müftü Yardımcısı İsmail Ünal, inşaat şirketinden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Yapımı Ocak 2014 tarihinde başlayan, iki blok şeklinde 6 katlı tasarlanan Kur’an kursunda, ayrıca idari bina ve lojmanda yer alacak. En yeni ve en teknik malzemeler kullanılarak yapılan Kur’an kursu bölgede büyük bir ihtiyacı karşılayacak. Kur’an Kursunda Kur’an öğretimi dışında Arapça ve dini ilimlerin de öğretileceği belirtilirken, Mardin’de hafız yetiştirme konusundaki eksiklik de giderilecek.

İnşaatın tamamlanması için ellerinden gelen bütün gayreti gösterdiklerini belirten İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, hayırsever vatandaşlara yaptıkları yardımlar için de teşekkür etti. Müftü Coşkun, "Uzun bir süreden beri Mardin’in ihtiyacı olan öyle bir projeyi hayata geçirmeye çalışıyorduk. Çalışmalarımızın sonunda böyle güzel bir yeri Mardin’e kazandırmaktan mutlu olacağız. Ben hayırsever Mardin halkından bu kursun tamamlanması için destek bekliyorum. Burada yetişecek hafızların, okunacak Kur’an-ı Kerim’lerin tahsil edilecek ilimlerin sevabına ortak olmak isteyenlere ‘Bir tuğla sende koy’ diyor ve onları bu güzel ve hayırlı işte yanımızda görmek istiyoruz. Öldükten sonra kesintisiz devam edecek bu sevaba katılmak isteyen kardeşlerimiz Müftülüğümüze gelerek, Türkiye Diyanet Vakfı makbuzu karşılığında bağışta bulunabilirler" dedi.