Mardin’e gelen Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu, “Karşımızda inanılmaz derecede teknolojiye uyumlu, çok hızlı düşünen, yaşayan ve tüketen bir nesli var. Eğitimciler olarak bu nesli iyi yetiştirmeliyiz” dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Mardin’e gelen MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörlüğü AKM toplantı salonunda okul yöneticilerinin katılımıyla bir toplantı düzenledi. Toplantıda konuşan Aydoğdu, Mardin’in farklı etnik yapıların bir arada barınan ender bir şehir olduğunu söyledi. MEB Bakanı Nebi Avcı, bakanlık yöneticileri ve 23 ilin milli eğitim müdürlerinin ve yöneticilerinin katılacağı değerlendirme toplantısının yapılacağını dile getiren Aydoğdu, sorun ve çözüm önerilerinin ele alınacağını ifade etti. Aydoğdu, sözlerine şöyle devam etti:

“853 bin öğretmeni ile yaklaşık olarak 16 milyon öğrencisi ve çalışanları ile beraber 1 milyonu bulan bir camianın temsilcileriyiz. Biz kimsenin gitmediği köy okullarına giden yiğitler ve uç beyleriyiz. Dünya hızla değişiyor. Dünyada günde 10 bin kavram üretiliyor. İnanılmaz bir değişim ve dönüşüm var. İnanılmaz bir rekabet var. Bugün üniversiteye başlayan bir öğrenci 3. sınıfa geldiği zaman 1 ve 2. sınıfta öğrendiği bütün bilgiler bütün güncelliğini kaybediyor. Öyle bir değişim ve dönüşüm var. Bu değişim ve dönüşüm karşısında da yetişen bir nesil var. Bu nesil inanılmaz derece teknolojiye uyumlu çok hızlı düşünen hızlı yaşayan ve hızlı tüketen bir nesil. Bunu için biz eğitimciler olarak bu neslin önünde gitmeliyiz. Teknolojiyi takip ederek bu nesli iyi eğitmeliyiz. Her şeyin başı eğitim.”

Mardin Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu ise Kobani bahanesiyle Mardin’de düzenlenen gösterilerde 40’a yakın okula zarar verildiğini söyledi. Son günlerde yaşanan olaylardan dolayı yaşanan kaostan ve kargaşadan kimseye fayda vermeyeceğini ifade eden Kuntoğlu, “Dikkatli olmazsak ateşin kavuruculuğu hepimizi sarar ve yakar. İlimiz genelinde 40’a yakın okulumuza saldırı düzenlendi. Bunların bir kısmı kullanılmaz hale gelmiş. Mardin genelinde olaylar sırasında 3 gün boyunca eğitimde aksamalar yaşanmış. Bizler yaşanan aksaklıkları telafi etmek için elimizdeki bütün imkanları seferber etmiş durumdayız” diye konuştu.

Toplantı daha sonra basına kapalı olarak soru cevap şeklinde devam etti.