Mardin İstasyon Mahallesi’nde 350 metrekare alan üzere inşa edileceği, yaklaşık 40 kişiye dini-ahlaki eğitim ve öğretimin verileceği Mescid-i Aksa Medresesi’nin temeli atıldı.

Mescid-i Aksa Cami Eğitim ve Kültür Derneği (MESACİD-DER) tarafından Mardin merkez Artuklu ilçesi İstasyon Mahallesi’nde yapılacak olan medresenin temeli dualarla atıldı. Medrese hakkında bilgi veren MESACİD-DER Başkanı Nezir Çelik, "MESACİD DER genel olarak din eğitimi alanında ve bu alanda görülen eksiklikleri gidermek, sürdürülen çalışmalara katkı yapmak üzere kendini yenilemiştir. İşte bu hedef ile çıktığımız bu yolda, özellikle bölgemizde medreseler halkımızın dini-ahlaki ve sosyal olarak yanında olması hasebiyle medrese kurumlarımız halkımızın teveccühünü kazanmış önemli dini eğitim-öğretim alanları olarak hep kendinden söz etmiştir. Artuklu ilçemizde medrese eksikliğini hissettiğimizden dolayı bu gerekliliği his ettik. Bu konuda öncelikle halkımızın duasını beklemekteyiz" dedi.

MESACİD DER Başkan Yardımcısı Mehmet Şirin Ersan ise, "İslami ilimler ve bu ilimlerin anahtarı olan Arapçanın modern üniversitelerde sürdürülen yöntemden önce klasik usulle öğretildiği herkesin malumudur. Bugün Allah’a hamd olsun bu yöntemi halen sürdüren hocalarımız var. İstedik ki bu yöntemle verilen dersleri Mardin’imizde ders vermeye el verişli bir ortam ile alanında uzman hocalarla devam ettirmek. Amacımız İslami ilimlerin yaygınlaşmasına katkıda bulunmak. Böylece İslami ilimlerle ilgili başta Mardin’in ve bölgenin istifade edeceği bir İslami ilimler merkezi oluşturmaktır. Medresemiz inşallah 4,5 kattan oluşacak. Hedefimiz, cami merkezli bir hayatın inşasını sağlamaya yöneliktir, din eğitimcilerinin gelişimine katkıda bulunmak ve gibi hayırlı mekanlarda hayırlı organizasyonlar geliştirmektir" diye konuştu.