Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Türkiye genelinde düzenlenecek Kutlu Doğum Siyer Sınavı için Midyat’ta kayıtlara başlandığı bildirildi.

Peygamber Sevdalıları Platformuna üye Midyat Azim Eğitim Kültür Sağlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Azim-Der) tarafından, bu yıl 4’ncüsü düzenlenecek Kutlu Doğum Siyer Sınavı (KDSS) için kayıtlar alınmaya başlandı. Şubat ayının ilk gününde yapılacak sınavla ilgili bilgi veren, Azim Der yönetim kurulu üyesi ve başkan yardımcısı Mehmet Sait Başaran, “Üyesi olduğumuz Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen Kutlu Doğum Siyer Sınavı’nın ilçemizde de yapılması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu yıl sınav önceki yılların aksine 3 kategoride yapılacak. İlk iki kategoride sınava katılıp derece yapanlara her yıl olduğu gibi umre ödülü olacak. Üçüncü kategoride dereceye giren 10 kişiye tablet hediye edilecek” dedi.

İl bazında da dereceye girenlere Azim Der olarak sürpriz hediyeler verileceğini belirten Başaran, şu ana kadar 200 kişinin başvurduğunu söyledi. Başaran, "Afişlerimizi şehrin en işlek yerlerine astık, dolayısıyla müracaatların daha da artacağını düşünüyoruz. 25 Ocak tarihine kadar müracaatlar alınacak. Başvuruları dernek merkezimizde ve temsilciliklerimizde alıyoruz. Halkımız İslam eksenli yaptığımız bütün çalışmalarımıza desteklerini esirgemiyor. Bu bizim için çok sevindirici bir durum. Çalışma azmimiz bu şekilde daha da artıyor” şeklinde konuştu.