Suudi Arabistan’ın en büyük yardım kuruluşu International Islamic Relief Organisation (IIROSA), ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Mardin’e yerleşen Suriyeli ailelere 2 bin 500 battaniye yardımında bulundu.

Suudi Arabistan’ın en büyük yardım kuruluşu IIROSA, Mardin-Suriye Yardımlaşma Platformu aracılığı ile Suriyeli 2 bin 500 aileye battaniye dağıttı. Konu ile ilgili bilgi veren Mardin-Suriye Yardımlaşma Platformu Saymanı Lütfü Günlüoğlu, Suudi Arabistan’ın en büyük yardım kuruluşu IIROSA’dan gelen yardımları peyderpey dağıtmaya başladıklarını söyledi. Mardin’de kış aylarının çok çetin geçtiğini dile getiren Günlüoğlu, battaniyelerin bir nebze de olsa ısınmalarına yardımcı olacağını kaydetti. Günlüoğlu, "Yardım kuruluşu IIROSA, bölge genelinde 40 bin battaniye dağıttılar. 2 bin 500 tanesi de Mardin’deki Suriyeli ailelere dağıtıldı. Bundan öncede Mardin Valiliği’nce 500 gıda kolisi ve bin battaniye dağıtıldı. Bu tür yardımlar ile buradaki Suriyeli misafirlerimize yardımcı olmaya çalışıyoruz" dedi.

İş adamlarına ve hayırseverlere seslenen Günlüoğlu, "Bizde kayıtlı bulunan Suriyeli ailelerin sayısı şuan 2 bini geçti. Buradan İş adamlarına ve hayırseverlere seslenmek istiyorum. Gelen yardımlar yetersiz, bu insanların soba ve yakacak ihtiyaçları vardır" diye konuştu.