Mardin’in Kızıltepe ilçesinde sahne alan Polonya’dan gelen Teatr Biuro Podrozy tiyatrosu, kentteki tiyatroseverlerle buluştu.

Dramatik Sanatlar Eğitim ve Araştırma Derneği (DRASED) tarafından düzenlenen 5. Uluslararası Mardin Çocuk ve Gençlik Tiyatroları Festivali çerçevesinde kente gelen Teatr Biuro Podrozy tiyatrosu, Özgürlük Meydanı’nda Carmen Funebre oyununu oynadı. Bazı gençler ağaçlar üstünde oyunu izlerken, bazıları da cep telefonu ile anı ölümsüzleştirdi.

Konu ile ilgili açıklama yapan DRASED Yönetim Kurulu Başkanı Nurhan Öktem, "Kızıltepe’de sizlerle bir araya geldik. Kızıltepe’deki çocuklarla buluşmayı zaman zaman ana babalarla yetişkinlerle buluşmayı hedefledik. Burada çok büyük bir heyecan vardı. 5.’sini yapıyoruz. 5. Uluslararası Mardin Çocuk ve Gençlik Tiyatro Festivali sadece Mardin ilini kapsamıyor ilçelerini de kapsıyor. Bugün Kızıltepe’de Polonya’dan gelen bir ekiple beraberdik. Carmen Funebre’yi burada sundular bize. Düşünce ve duygu olarak son derece güçlü bir oyun sergilediler. Bu nedenle buradaki arkadaşlarımız heyecanlandılar. Bize destek olan belediyeye, kaymakamlığa, emniyete, zabıtaya herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Ekip, Kızıltepe’den sonra Mardin, Midyat, Nusaybin, Savur ve Ömerli ilçelerinde de tiyatroseverlerin karşısına çıkacak.