Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) Mardin İl Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, halkın kesintisiz enerji alabilmesi için kayıt dışı kullanıma karşı geceleri de çalışmaya başladı.

DEDAŞ ekipleri, il merkezinin yanı sıra ilçelerde de gece geç saatlere kadar abone kontrolü, arıza giderme, usulsüz kullanım, aydınlatma ve sayaç kontrolü yapıyor. Müşterilerinin elektrik konusunda sıkıntı çekmemesi için çalıştıklarını belirten DEDAŞ yetkilileri, özellikle kış aylarında elektriğin ısınmada kullanılmasından ötürü israf boyutuna ulaşan aşırı tüketimden trafo, pano ve sayaçların da zarar gördüğünü belirtti.

DEDAŞ Mardin İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, istenmeyen kesintilerin yaşanmaması için ekiplerinin gece saatlerinde de usulsüz kullanımla mücadele amaçlı olarak çalışma yapacağı bildirildi. Ekiplerin yaptığı çalışmalara halkın destek vermesinin kendilerini sevindirdiğini de kaydeden DEDAŞ yetkilileri, istenmeyen kesintilerin önüne geçilebilmesi için enerjinin tasarruflu tüketilmesini tavsiye ederek, abonelerden aşırı yüklenme ve israftan kaçınmalarını istedi.