Mardin Valisi Mustafa Taşkesen, Kızıltepe’de cuma namazını kıldıktan sonra geçtiğimiz günlerde Kobani için yapılan gösterilerde zarar gören Aile Destek Merkezi’ni ziyaret etti.

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde bir grup, IŞİD’İn Kobani’ye saldırısını protesto göstericileri sırasında ADEM’e molotofkokteyli atmış ve merkezi kullanılamaz hale getirmişti. Olayın ardından ilçeye gelen Vali Taşkesen, İlçe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş’ten bilgi aldı. Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Taşkesen, ailelere destek olmak amacı ile kurulan merkezin göstericiler tarafından kullanılamaz hale getirildiğini söyledi. Vali Taşkesen, "Burası ailelerin geleceğidir. Hiç bir şey öldürülen bir masum insanın canından daha değerli değildir. Devletimiz bu yaraları saracaktır, hanımlarımız hiç merak etmesin. En kısa zamanda burası eski haline getirilecektir. Bende o gençlerimize kendi geleceklerini ailelerinin geleceklerini dinamitlememesi çağrısında bulunuyorum" dedi.

Açıklamanın ardından Vali Taşkesen geçmiş olsun dileklerini iletmek için Kaymakamlık toplantı salonunda sivil toplum kuruluşları ile bir araya geldi.