Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi’nin ’Kültür ve Sanat Halkla Buluşuyor’ sloganıyla gerçekleştirdiği halkoyunları kursları Aralık ayı içerisinde çalışmalarına başladı. Kursiyerler ve eğitmenlerden oluşan yeni halkoyunları ekibi, tanışma ve kaynaşma kahvaltısında bir araya geldi.

Düzenlediği eğitim programları ile yüzlerce vatandaşa beceri ve meslek edinme olanağı sağlayan Akdeniz Belediyesi, Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde gerçekleşen kurs programlarına bir yenisini daha ekledi. Geçtiğimiz ay duyuruları yapılan ve kayıtları kabul edilen halkoyunları kursu programı, 20 öğrencisiyle çalışmalarına başladı. Akdeniz Belediyesi ve Mersin Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen kurs programı çerçevesinde, kursiyerlere Anadolu’nun farklı yörelerine ait halkoyunları öğretiliyor. Geçtiğimiz haftalarda çalışmalarına başlayan halkoyunları öğrencileri, eğitmenleriyle birlikte sabah kahvaltısında bir araya geldi. Gözne yolunda bir restoranda gerçekleşen kahvaltıda buluşan kursiyerler, birbirlerini daha yakından tanıma ve kaynaşma fırsatı buldular.

Etkinlikte öğrencilere hitap eden Halkoyunları Eğitmeni Kadri Hanpolat, halkoyunlarının sadece bir oyun ve eğlence aracı olarak nitelendirilmemesi gerektiğini ifade etti. Halkoyunlarının doğal olayların yorumlanmasının yanı sıra kültürlere ait gelenek ve inançlarının yansımaları olarak nitelendirilmesi gerektiğini belirten Hanpolat, “Bütün bu gelenek ve değerlerin toplamı, ait olduğumuz toplumun kültürünü ifade etmektedir. Bu nedenle, bu oyunları yaşatarak ve gelecek kuşaklara aktararak kendi kültürümüze sahip çıkmalıyız. Halkoyunları kursumuzun açılışıyla birlikte yeni ve heyecanlı bir grup oluşturduğumuzu düşünüyorum. Hepimizi sıkı bir çalışma temposu bekliyor. Belirleyeceğimiz türlerde sıkı bir çalışma temposuyla birlikte süreç içerisinde çeşitli yarışmalara da katılmaya hazır hale geleceğiz. Kursiyerlerimizle birlikte kentimizi ve Belediyemizi de bu yarışmalarda en iyi şekilde temsil edeceğimize inanıyorum. Yeni dönem kursiyerlerimizle bugün bu kahvaltıda buluştuk. Birbirimizi daha yakından tanıma ve bu programdan beklentilerimizi anlama olanağı bulduk. Kurs süresinde ve sonrasında daha birçok etkinlikte yine bir arada olacağız. Bu kurs programını açan ve fizik çalışma mekânı başta olmak üzere her konuda bize destek veren Akdeniz Belediyesi yetkililerine teşekkür ediyorum. Bütün öğrencilerimize tekrar başarılar diliyorum” dedi.