Futboldan uzakdoğu sporlarına, voleyboldan satranca kadar farklı branşlarda binlerce sporcuya ev sahipliği yapan Akdeniz Belediyespor, yıldızlar, gençler ve büyükler kategorilerinde de başarıdan başarıya koşuyor.

Akdeniz Belediyespor Voleybol Şubesi, Genç Kızlar kategorisinde üst üste iki galibiyet daha elde ederken, rakiplerine set vermedi. Akdeniz Belediyespor Kulübü, altyapı çalışmalarının meyvelerini toplamaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıllarda kulüp bünyesinde oluşturulan voleybol şubesi, gelecek vadeden sporcuları yetiştirmeye başladı. Antrenörler Dilek Sönmez ve Nuri Ay’ın çalıştırdığı voleybol yıldız ve genç kız takımları, başarılı sonuçlar elde ediyorlar. Mücadele ettiği B Grubunda son 4 gün içerisinde 2 karşılaşmaya çıkan genç kız voleybol takımı, her iki maçtan da galibiyetle ayrıldı. İlk olarak Erdemli’de Erdemli İdman Yurdu ile oynayan Akdeniz temsilcisi, rakibini 25-12, 25-13 ve 25-17’lik setlerin ardından 3-0 mağlup etti. Gizem, Feyhan, Buse, Fatma, Pınar ve Esmegül ilk 6’sı ile maça başlayan Akdeniz Belediyespor, bütün setlerde baştan sona üstün bir oyun sergiledi. Smaçörlerin performansına, savunma oyuncularının katkısı da eklendi ve gençler 3-0’lık galibiyet elde etti.

Haftanın diğer müsabakasında Akdeniz Belediyespor ve Alsancakspor takımları karşı karşıya geldi. Halkkent Mahallesinde bulunan 1000 kişilik Spor Salonunda yapılan karşılaşmaya Akdeniz temsilcisi Gizem, Yaren, Feyhan, Buse, Fatma ve Esmegül’den oluşan kadrosuyla maça çıktı. Alsancakspor karşısında gerek ilk 6’sı ve gerekse benchten gelen oyuncularının skora katkısıyla üstün bir oyun sergileyen genç voleybolcular, bu maçı da set vermeden kazanmayı başardı. Rakibi karşısında 25-12, 25-11 ve 25-9’luk skorlarla setleri tamamlayan ve 3-0 galip gelen sporcular, maçın ardından büyük sevinç yaşadılar. Bu sonuçların ve B Grubundaki diğer karşılaşmaların ardından Akdeniz Belediyespor 2’nci sıraya yerleşti. Akdeniz temsilcisi, kalan 2 maçından birini daha kazanması durumunda grubunda ilk 2’yi garantilemiş olacak. A ve B gruplarında ilk 2 sırayı alan takımlar, bir üst grupta birbirleriyle karşılaşacak ve Mersin şampiyonu belli olacak.