Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi zabıta ekipleri, Metropol İş Merkezi’ndeki 13 işyerine, kurallara uymadıkları gerekçesiyle para cezası uyguladı.

İşyerlerine yönelik denetimlerini artıran Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Metropol İş Merkezi’ndeki 36 işyerini denetledi. Çarşıda bulunan 7 çay ocağı, 5 kıraathane, 2 dernek lokali, 1 oyun salonu ile 21 içkili lokanta ve eğlence merkezinde denetim yapan ekipler, belediyenin yetki ve sorumluğundaki konularla ilgili ihlali tespit edilen 13 işyerine idari para cezası uyguladı. Kaldırım işgali, ses ve görüntü düzeni, hijyen koşulları gibi konularda denetim yapan ekipler, aynı zamanda ruhsat kontrolü de yaptılar. Gerekli asgari koşulları yerine getirmeyen işyerleri, yürürlükteki Zabıta Tembihnamesi’nin ilgili maddeleri uyarınca idari para cezasına çarptırıldılar. Ekipler, eksikliklerin giderilmemesi durumunda ruhsat iptali de dahil olmak üzere daha ağır yaptırımlar uygulanabileceği konusunda da ilgilileri uyardılar.

Öte yandan, Akdeniz Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi Zabıta birimleri, Turgutreis Mahallesi 4119 Sokak’taki boş alana moloz bırakıldığını ve çöp döküldüğünü tespit ettiler. Yine her iki belediyenin fen işleri ekiplerinin yaptığı ortak çalışmayla söz konusu alan içerisinde bulunan çöp ve molozlar temizlenerek çevre ve görüntü kirliliği ortadan kaldırıldı.

Yapılan çalışmalarla ilgili ortak bir açıklama yapan Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Yüksel Mutlu ve Mehmet Fazıl Türk, sağlığın sosyal bir kaynak ve servet olduğunu vurguladılar. Herkes için eşitliğe dayalı bir insani hak olarak daha yüksek standartlarda sağlık ve esenlik istediklerini belirten Eş Başkanlar, “Bu doğrultuda özellikle ilçemizin de merkezinde yer aldığı Mersin’de hijyen kurallarına riayet etmeyen, ses ve görüntü kirliliği oluşturan işyerlerine göz yummamız söz konusu değildir. Ekiplerimiz, kanun ve yönetmeliklerin belirlediği kurallar çerçevesinde kontrollerini sürdürecek ve halkımızın sağlığı, esenliği için görev yapmaya devam edecektir. Özellikle Zabıta Müdürlüğümüz, yurttaşlarımızdan gelen şikayet, talep ve dilekleri ivedilikle değerlendirmeye almakta ve gerekli müdahaleyi sağlamaktadır” ifadesini kullandılar.