Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, oluşturduğu ekiplerle acil asfalt ihtiyacı olan mahallelerde yama ve kaplama çalışmalarına devam ediyor.

İlçenin farklı bölgelerindeki tüm mahallelerde asfalt eksikliklerini tespit eden Akdeniz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, acil müdahale edilmesi gereken sokaklarda asfalt kaplama ve yama çalışmaları yapıyor. Önceki haftalar içerisinde Çilek ve Mithatpaşa mahallelerinde asfalt kaplama yapan Fen İşleri Müdürlüğü, bu mahallelerin ardından rotasını Turgutreis ve Şevket Sümer mahallelerine çevirdi. Turgutreis Mahalle muhtarı ve mahalle sakinlerinin talebi doğrultusunda bazı sokaklarda kaplama ve yama çalışması yapan ekipleri, Akdeniz Belediyesi Fen İşlerinden Sorumlu Eş Başkan Yardımcısı Hakim Baykara da yerinde denetledi. Turgutreis Mahallesi 4120, 4122, 4131, 4113 ve 4101 sokaklarda yapılan çalışmalar dolayısıyla belediye yetkililerine teşekkür eden Mahalle Muhtarı Ahmet Eldeniz, “Akdeniz Belediyesi’nin mahallemizde gerçekleştirmiş olduğu çalışmalardan son derece memnunuz. Yağmur yağdığı zaman bazı sokaklarımız adeta gölleniyordu. Özellikle 4101 Sokaktan bu konuda çok şikâyet alıyorduk. Şimdi o bölge de asfalt kaplama çalışmalarının ardından tertemiz oldu. El ele vererek belediyemizin de katkılarıyla mahallemizi güzelleştirmeye çalışıyoruz. Mahalle sakinlerimiz de belediyemizin çalışmalarından memnunlar. Bu duyarlı yaklaşımlarından ötürü Akdeniz Belediyesi yetkililerine bir kez daha teşekkür etmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Akdeniz Belediyesi Fen İşlerinden Sorumlu Eş Başkan Yardımcısı Hakim Baykara ise kış mevsiminin çalışma şartlarına etki ettiğini ifade etti. Baykara, “Biz görevimizi yerine getiriyoruz. Ancak şöyle bir sıkıntımız var, mevsim itibarı ile asfalt kaplama çalışmalarına tam zamanlı olarak devam edemiyoruz. Bu nedenle mahallelerimizden gelen acil asfalt taleplerine yanıt verme gayreti içerisindeyiz. Turgutreis Mahallesi de kentimizin en eski mahallelerinden birisidir. Şu anda mahallemizde acil asfalt gereksinimi olan sokaklarda çalışmalarımızı tamamladık. Bahar aylarının gelmesiyle birlikte, söz konusu mahallelerimizde daha geniş kapsamlı bir program yürüteceğiz” dedi.