Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, katılımcı ve demokratik yönetim ilkesiyle önceki yıllarda uygulamaya koyduğu ’Mahalle Halk Toplantıları’ programına devam ediyor. Son olarak Yenitaşkent halkına misafir olan Eş Başkan Fazıl Türk, vatandaşların talep, öneri ve sıkıntılarını dinledi, yakın dönemde bölgede yapılacak hizmet ve projeleri anlattı.

Her Çarşamba belediyede ’Halk Günü’ düzenleyen Akdeniz Belediyesi, bu uygulamaya ek olarak hayata geçirdiği ’Mahalle Halk Toplantıları’ programına da ara vermeden devam ediyor. Bugüne dek ilçe sınırları içinde farklı birçok mahalleye konuk olan Akdeniz Belediyesi yönetimi, son olarak Yenitaşkent halkına misafir oldu. Halk toplantısına, Eş Başkan Fazıl Türk ile Eş Başkan Yardımcıları Ülfiye Özcan, Sabahat Gençtarih Cebe, Hakim Baykara ve Belediye Meclis üyeleri Canan Yüce ile Ayşe Aydoğan katıldı. Toplantıda ilk olarak söz alan mahalle sakinleri, "yeni yol açma, asfalt kaplama, mahallede bulunan düğün salonunun yenilenmesi, kötü kokan ve sivrisinek üremesine yol açan su kanallarının üzerinin örtülmesi, kimi tesislerin yarattığı atıklar ve yayılan kötü koku ve sürekli yaşanan elektrik kesintileri" nedeniyle yaşadıkları sıkıntı ve talepleri dile getirdiler, sorunların çözülmesini istediler.

Toplantıda konuşan Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Fazıl Türk, belediyenin sahip olduğu kısıtlı bütçe ve imkanlara rağmen Akdeniz’de hiçbir bölge ve halk arasında ayırım yapmadan eşit ve kaliteli hizmet vermenin, proje üretmenin mücadelesi içinde olduklarını vurguladı. Türk, "Akdeniz’e geçen dönem bağlanan 8 belde ve personelden kaynaklı nasıl bir borç ve faiz yükü altında olduğumuz biliniyor. Bugün Akdeniz’de, elimizde kalan yüzde 20’lik bir bütçe ile iş ve proje üretmeye, halkımıza hizmet vermeye çalışıyoruz. Zira bütçemizin yüzde 40’ı personel bütçesine, yüzde 40’ı da Büyükşehir Belediyesi’ne gidiyor. İşte biz, kalan o yüzde 20’lik bütçeyle Akdeniz halkına, eşit, kaliteli, zamanında ve verimli hizmet vermenin gayreti ve mücadelesi içindeyiz. Bu mücadelemizde de bugüne dek başarı elde ettik ve belediyemizi bugünlere taşıdık" dedi.

Yenitaşkent sakinlerinin ısrarla dile getirdiği elektrik kesintileriyle ilgili olarak da Türk, bu konuda yetkililerle görüşeceğini söyledi. Türk, "Bundan sonra da sık sık buluşacağız ve siz değerli halkımızın hakkını her zaman elbette arayacağız. Bir iş yapılacaksa önce halkımıza soracağız, danışacağız. Sizlerin onayı olmadan hiçbir proje hayata geçmeyecek. Çünkü burada yaşayanlar sizlersiniz. Halkımızın içinde olmadığı, kararlaşmadığı hiçbir projenin içinde yer almayız. Akdeniz Belediyesi’nin gelir-gider kalemlerini, harcamalarını halkımızla ve basınla sürekli paylaşıyoruz. Siz kıymetli halkımızdan isteğimiz, hakkınızı sonuna dek aramanız, mücadele etmenizdir. Bu noktada da yöneticilerin yakasına yapışın, hakkınızı ve hukukunuzu savunun" diye konuştu.