Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, Çevre Temizlik Vergisi (ÇTV) ile Emlak Vergisinin 2’nci taksit ödemeleri için hafta sonunda veznelerini açık tutacak. Mali hizmetler Müdürlüğü yetkilileri, vergi mükelleflerinin ceza ve yaptırımlarla karşı karşıya kalmamaları için ödemelerini 1 Aralık 2014 gününe dek yapmaları gerektiğini belirtti.

ÇTV ve Emlak Vergilerinin 2014 yılı 2. taksiti için süre 1 Aralık 2014 günü mesai saatinde sona eriyor. Bu tarihten sonra yapılacak ödemelere, yasal nedenlerle gecikme faizi yansıtılıyor. Akdeniz Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü, vergi mükelleflerinin ceza ve yaptırımlarla karşı karşıya kalmaması için ÇTV ve Emlak Vergilerini 1 Aralık 2014 tarihine kadar ödemeleri konusunda hatırlatmada bulundu. Mali Hizmetler Müdürlüğü merkez hizmet binası vezneleri, çalışan mükellefler için hafta sonu da ödeme imkanı sağladı. Belediye merkez hizmet binası vezneleri, 22 Kasım Cumartesi, 23 Kasım Pazar, 29 Kasım Cumartesi ve 30 Kasım Pazar günleri mesai saatleri arasında açık olacak. Vezneler, nakit ödemelerin yanı sıra kredi kartı da kabul edecek. Ayrıca vergi mükellefleri Akdeniz Belediyesi’nin akdeniz-bld.gov.tr resmi web sitesi üzerinden ’e-belediye’ uygulamasına kayıt olarak kredi kartı ile ödemelerini gerçekleştirebilecekler.

Ödemelerin rahat bir ortamda gerçekleştirilebilmesi için gerekli önlemlerin alındığını ifade eden Akdeniz Belediyesi Mali Hizmetlerden Sorumlu Eş Başkan Yardımcısı Bedrettin Gündeş, son güne kalan mükelleflerin vezne önlerinde yığılmalara neden olabileceğini hatırlattı. Geçen Eylül ayında çıkan 29116 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren 6552 Sayılı İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması ile Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun nedeniyle vezne yoğunluğunun her zamankinden fazla olacağını öngördüklerini vurgulayan Gündeş, “Torba Yasa olarak bilinen yasayla geniş tabanlı bir vergi uzlaşısı yaşanıyor. Bu nedenle veznelerimizde zaten bir yoğunluk söz konusu. Torba Yasadan kaynaklı yapılandırma son başvuru tarihi ile ÇTV ve Emlak Vergisi’nin son ödeme tarihi aynı güne denk geliyor. Bu nedenle oluşabilecek yığılmaları önlemek adına hafta sonu da Mali Hizmetler Müdürlüğü olarak mesai yapacağız. Ayrıca birkaç yıldır devam eden ‘e-belediye’ uygulaması ile mükelleflerimiz, dünyanın herhangi bir noktasından vergi ödemelerini kredi kartı ile yapabilirler. Vergi borcu miktarını bilen mükelleflerimiz de, Vakıfbank Metropol Şubesindeki belediyemiz hesabına iban numarası ile havale ve eft işlemleriyle ödeme gerçekleştirebilirler. Mükelleflerimizin gecikmeden kaynaklı yasal faizle karşı karşıya kalmamaları için ödemelerini 1 Aralık tarihine kadar yapmalarını diliyoruz” dedi.