Almanya Berlin Comx Gençlik Merkezi’nden “Yabancı Olmak Dost Olmak” projesi kapsamında Mersin’in Erdemli ilçesine gelen gençlik grubu Erdemli Kaymakamı Osman Taştan’ı ziyaret etti.

Grup, yöre ve Türkiye hakkında Kaymakam Taştan’dan bilgiler aldı. Kaymakam Taştan, Erdemli’de tarihi ve doğal güzelliklerinin iç içe olduğunu belirterek, “İlçemiz bir tarafta çeşitli arazi yapısı, denizi, kanyonları, diğer tarafta tarihi dokusu itibariyle belki de dünyanın başka bir yerinde rastlanamayacak özelliklere sahip bir yer. Diğer taraftan tarım açısından da ürün zenginliği yaşanılan bir ilçe” dedi.

Bozuk ve kullanılamaz denilen tarım arazilerinin ilçede akıl almaz yöntemlerle verimli hale getirildiğini de anlatan Taştan, “Hiç umulmadık yerde, umulmadık ürünler ve yine umulmadık zamanda üretilebilmekte, beklenmeyen bir mevsimde hasadı yapılabilmektedir. Yöremiz Gaziantep, Şanlıurfa, Kahramanmaraş ve çevre illerin denize açılan kapılarından biri. Dolayısıyla da yaz sezonunda nüfusumuz katlanarak artıyor. Yaz aylarında Anadolu’daki insanlar Erdemli’ye, Erdemlililer de yayla dediğimiz yüksek kesimlere akın ediyor” diye konuştu.

“TÜRKİYE KENDİSİNE SIĞINANLARDAN MENFAAT BEKLEMEZ”

Sohbet sırasında Alman gençlerin, Suriyeli sığınmacıların Türkiye de bulunmasıyla ilgili sorularını da yanıtlayan Taştan, “Geçmişimizden bugüne kadar Türkiye çevresinde baskı altında olanlara hep kucak açmış, sığınacağı liman olmuştur. Bu gelenek Osmanlı’dan buyana vardır. Bugünde halen devam etmektedir. Türkiye, kendisine sığınanlardan bir menfaat elde etmek için yardımda bulunmamaktadır. Türk halkı imkanları ölçüsünde zorda kalan insanlara daima yardımcı olmuştur” dedi.

Kaymakam Taştan’ın bu sözleri Alman gençlerinden alkış aldı.

Gençlik Merkezi Müdürü Beate Möller, kendilerine gösterilen ilgi ve misafirperverlikten dolayı Kaymakam Taştan’a teşekkür etti. Ziyaret sonunda karşılıklı hediyeler sunuldu.

Projeye katkıda bulunan basın mensuplarına plaket takdim edildi.