50 yaş ve üzerindeki yetişkinlere yönelik ’Hayat Boyu Öğrenme Programı’ çerçevesinde Almanya’dan Mersin’e gelen Berlin-Mersin Dostluk Derneği üyeleri, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ı makamında ziyaret ettiler.

Mezitli Belediyesi’nin çalışmaları hakkında detaylı bilgi alan dernek üyeleri, yerel seçimlerin ardından hayata geçen sosyal projeleri de ilgiyle dinlediler. Mezitli’ye değer katan her türlü projeyi desteklediklerini dile getiren Başkan Tarhan, “Bizim esas ilkemiz, halkın başkanı ve halkın belediyesi şeklinde çalışmalarımızı yürütmek. Onun için öncelikli olarak katılımcı ve açık bir yönetim benimsedik. Dolayısıyla öncelikle belediye hizmet binamızın önüne gelir-gider tablosu yerleştirdik. Daha sonra Çocuk ve Gençlik Meclislerimizi oluşturduk, Kent Konseyi kurduk. Aynı zamanda Mezitli’de yaşayan kadınlarımızı güçlendirmek adına Mezitli’de Kadın Üretici Pazarı’nı halkımızın hizmetine sunduk. Gönüllülerimiz ile birlikte birçok çalışma gerçekleştiriyoruz. Bir şekilde katılımcı yönetime fırsat yarattık” şeklinde konuştu.

Berlin-Mersin Derneği Başkanı Rudi Blom ise Mezitli’de dostça gerçekleştirilen bir karşılamadan dolayı Başkan Tarhan’a teşekkürlerini ileterek, “Mezitli oldukça güzel bir ilçe. Berlin ve Mezitli arasında düzenlenen bu projeden dernek üyeleri olarak oldukça gurur duyduk. Bizlerde bu sayede kentiniz ile ilgili bilgi sahibi oluyoruz” dedi. Mersin-Berlin Dostluk Derneği Başkanı Adil Alaybeyoğlu ise, “Birlikte iş yapabilme olanağımızın mümkün kılınmasından ötürü teşekkür ediyorum. Bugüne kadar iki dernek arasında çeşitli buluşmalar gerçekleştirdik. Bu konuda sizlerin katkısı ve çabaları ile önümüzdeki 3 haftalık süreci doğru programlayabileceğimize inanıyorum” ifadelerini kullandı.