4. Alanya Altın Kepçe Yemek Yarışması’nda büyük başarı elde ederek, bir altın ve iki bronz madalya ile dönen Mersin Yenişehir Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, sevinçlerini merkez Yenişehir Kaymakamı Mustafa Özarslan ile paylaştılar.

Yenişehir Kaymakamlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Antalya’nın Alanya ilçesinde Ekim ayında gerçekleştirilen ve uluslararası katılımcılarla beraber yaklaşık bin kişinin ‘Altın Kepçe Yemek Yarışması’na Yenişehir Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ekibi de Uzakdoğu Asya Rama Tatlı Tabağı, Yılın Altın Öğrencisi ve Yöresel Yemekler dallarında katıldı. Öğrenciler, yarışmada büyük bir başarı elde ederek, Yılın Altın Öğrencisi dalında birincilik ve altın madalya, Uzak Doğu Asya Mutfağı’nda üçüncülük ve bronz madalya, Rama Tatlı Tabağı’nda üçüncülük ve bronz madalya, yöresel yemek alanında da Merit Ödülü’nü kazandılar.

Geleceğin aşçıları öğrenciler, madalyaları ve kupalarıyla birlikte Yenişehir Kaymakamı Özarslan’ı makamında ziyaret ederek sevinçlerini paylaştılar. Öğrencilere Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Kamil Çelebiyılmaz, Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hanifi Çirkin ve Mutfak Öğretmeni Cevriye Özer de eşlik etti. Öğrencileri başarılarından dolayı kutlayan Özarslan, öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.