Türkiye Oryantiring Federasyonu tarafından Anamur Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenecek olan Türkiye 2014-2015 2. Kademe Oryantiring Yarışları hazırlıklar tamamlandı.

20 Aralık 2014 Cumartesi günü saat 09:30’da Çavuş Pınarı Parkı önünde muz dağıtımı ile başlayacak olan etkinlikte saat 11.00’da Malaklar Ortaokulu’nda ilk çıkışlar verilecek. Arazide gerçekleşecek ilk gün yarışmalarının kazananlarına ödülleri saat 15:00’te Yeni Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenecek törenle verilecek.

21 Aralık 2014 Pazar günü gerçekleştirilecek yarışların ilk çıkışı saat 10:00’da Belediye Sosyal Tesisleri önünden verilecek. Ödül Töreni ise saat 14:00’te İskele Meydanı’nda gerçekleşecek.

Arazide harita yardımıyla yön bulmayı içeren zamana karşı yapılan bir yarış olan oryantiring için Anamur’a binin üzerinde sporcu ve antrenör gelecek. Yaklaşık 1 aydır federasyon yetkilileri yarışların yapılacağı alanlarda incelemeler yaparak bölgenin haritasını çıkardılar. Sporcular yarışlarda kendilerine verilen harita ile yarışacak, haritada yer alan noktalara parmaklarına takılan elektronik kayıt özellikleri bulunan yüzüğü değdirerek zamanla yarışacak.

Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe yarışlar ile ilgili yaptığı açıklamada, yarışların Anamur’da yapılmasını sağlayan Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Doç. Dr. Tekin Çolakoğlu ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a teşekkür etti. Anamur’da bu yıl ilk kez düzenlenecek olan yarışların gelecek yıllarda daha kapsamlı yapılabileceğini belirten Türe ilk yılın kendileri için de tecrübe olacağını söyledi. Anamur’un her tür arazi koşullarına sahip olmakla birlikte Oryantiring Sporu’na da oldukça elverişli bir bölge olduğunu ifade eden Türe tüm vatandaşları yarışları izlemeye davet etti.