Anamur Belediyesi tarafından 13-16 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan Anamur Tarım ve Gıda Fuarı hazırlıklarının ve belediye çalışmalarının görüşüldüğü toplantı yapıldı.

Toplantıya Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, Mersin Büyükşehir Belediyesi Anamur, Bozyazı ve Aydıncık İlçeleri Koordinatör Daire Başkanı Mehmet Ünal Erdal, fuarı düzenleyecek olan CNR Holding Temsilcisi M. Barış Yücesoy ile Mahalle Muhtarları katıldılar.

Toplantıda değerlendirmelerde bulunan Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, “Anamur’da yıllardır Tarım Fuarı yapılsın, yapılmasın konuşulup durulurdu. Gerekli görüşmeleri yaptık. Fuarın Organizasyonunu Türkiye’nin bu konudaki en önemli firması olan CNR Holding yapacak. Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Ferudun Torunoğluna Fuarın düzenlenmesi için verdiği destekleri için teşekkür ediyoruz. Bozyazı Kaymakamlığımız ve Belediyemiz desteklerini sürdürüyor.Anamur’un tanıtımı için son derece önemli bir etkinlik olacak. Muhtarlarımızın koordinasyon desteğini ve halkımızın desteklerini katılımını bekliyoruz” dedi.

Daha sonra söz alan Mersin Büyükşehir Belediyesi Anamur, Bozyazı ve Aydıncık İlçeleri Koordinatör Daire Başkanı Mehmet Ünal Erdal, “Büyükşehir olarak tüm imkanlarımız ile desteklerimizi sürdüreceğiz. Fuar Anamur için çok önemli kazanımlar sağlayacaktır. Hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

CNR Holding Temsilcisi M. Barış Yücesoy ise 20 senedir fuar yapan bir şirket olduklarını ilk kez bir ilçede fuar düzenleyeceklerini belirterek, “Tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Çok geniş katılım olacak ve Anamur dışından ziyaretçilerimiz ilçemize gelecek. Özellikle çiftçilerimizin ve tarım içinden gelenlerin ziyaretleri bizim için ve katılımcı firmalar için çok önemli. Sonuçta Anamur kazanacak” dedi.

Toplantı sonunda muhtarlar fuar ile ilgili önerilerini ve mahallelerinin çözüm bekleyen sorunları ile ilgili taleplerini dile getirdiler.