Mersin’in Anamur ilçesinde ilki düzenlenen Tarım ve Gıda Fuarı coşkulu bir törenle açıldı. Törende konuşan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şerafettin Aşut, bu fuarla ve Anamur gibi bir değerin artık çok daha profesyonel bir şekilde Türkiye’ye ve dünyaya açılacağını söyledi.

Anamur Belediyesi’nin öncülüğünde, Anamur Ticaret ve Sanayi Odası’nın katkıları ile açılan Tarım ve Gıda Fuarı’na vatandaşların ilgisi yoğun oldu. Başta Mersin ve Antalya olmak üzere birçok kentten Türkiye’nin önemli firmalarının stantlarının yer aldığı fuarda, tarım üretim destekleme ürünleri ve ekipmanları sergileniyor.

Fuarın açılış törenindeki konuşmalarda, Türkiye’nin muz ve çilek üretiminde Anamur, Aydıncık ve Bozyazı havzasının büyük bir önem taşıdığına dikkat çekilerek, Anamur’un gelişmesi ve markalaşması yönünde hızlı adımlar attığı, ilçenin tanıtılması ve geliştirilmesi için böyle etkinliklerin çok önemli olduğunu vurgulandı.

MTSO Başkanı Aşut da törende yaptığı konuşmada, CNR Fuarcılığı yönlendirerek ve bu fuarın Anamur’da mutlaka yapılması gerektiğini anlatarak destek olduklarını ve Anamur gibi bir değerin artık çok daha profesyonel bir şekilde Türkiye’ye ve dünyaya açılacağına inandığını belirtti. Tarımsal üretimi ve Anamur ismi ile anılan markalaşmış ürünleriyle sadece Türkiye’de değil, dünya pazarlarında yer alan Anamur’un böylesi bir fuara çok ihtiyacı olduğunu vurgulayan Aşut, Anamur’un büyüyen pazarda var olduğunu göstermek ve aynı ürünleri üreten bölgelerle olan faklılığını ortaya koymak zorunda olduğunu kaydetti. Bunun da en etkin yolunun fuarlar olduğunun altını çizen Başkan Aşut, “Anamur’un Mersin merkeze olan uzaklığı zaman zaman ekonomik entegrasyon ve Mersin fuarlarına etkin katılım anlamında bir kopukluk oluşturmaktaydı. Anamur’un Mersin merkezinde ki tarım-gıda fuarlarında açtığı birçok stant, bir ölçüde Anamur’un potansiyellerini tanıtıyordu. Devam ettirilmesi gereken bir şeydir. Ancak, bu münferit organizasyon, Anamur gibi bir değerin tanıtılması adına bir artı olmuştur. Arkasındayız, destekçisiyiz. Fuar firmamızı bu konuda yönlendirerek bu katkıyı seve seve koyduk. Bu anlamda, bu fuar Anamur ve bölgesinin tarımsal ürünlerini Türkiye’ye ve dünyaya tanıtması anlamında büyük bir eksiği giderecektir. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası olarak bugün bu desteği vermek için, bu coşkuyu paylaşmak için buradayız. Bu anlamda fuarın organizasyonunda katkısı olan herkese teşekkür ediyor, Anamur Tarım Fuarı’nın Anamur’a, Mersin’e ve ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” dedi.