Arbella Makarna Genel Müdürü Abdulkadir Kulakçıoğlu, makarna sektörünün zor bir sektör olduğunu ifade ederek, "Buradaki hedefimizi de liderlik olarak koyduk. Bu hedefe ulaşana kadar da yolculuğumuz devam edecek. Biz buna inanıyoruz. Ekibimiz buna inanıyor. Bu inanç olduktan sonra da bu hayallerimiz gerçekleştirmemiz yönünde hiçbir engel yok" dedi.

Makarna sektörüyle ilgili açıklamalarda bulunan Genel Müdür Kulakçıoğlu, makarna sektörünün zor bir sektör olduğunu söyledi. Zorlukları seven bir şirket olduklarını belirten Kulakçıoğlu, "Buradaki hedefimizi de liderlik olarak koyduk. Bu hedefe ulaşana kadar da yolculuğumuz devam edecek.Biz buna inanıyoruz. Ekibimiz buna inanıyor. Bu inanç olduktan sonra da bu hayallerimiz gerçekleştirmemiz yönünde hiçbir engel yok" diye konuştu.

"SEKTÖR DURAĞAN BİR SEKTÖR"

Sektörün durağan bir sektör olduğunu kaydeden Kulakçıoğlu, "Çok yavaş büyüyor. Tüketici algısında belli kabuller var. Bu kabulleri kırmakta zorlanıyoruz. Aynı zamanda Makarna Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu üyesiyim. O konuda da dernek olarak yapılan bazı çalışmalar var. Öncelikle bir kamuoyu araştırması yaptık yakın zamanda. O araştırmanın sonuçlarına göre sektörü daha ileriye nasıl taşırız, tüketicide makarna bilincini nasıl geliştiririz, makarnayı daha doğru tanımalarını nasıl sağlarız yönünde çalışmalarız olacak. Çünkü halkımız çok doğal, sağlıklı, besleyici bir ürünü tam anlamıyor ve sofralarında yeterince yer vermiyor. Birçok ürüne nasip olmayan bir özelliği var makarnanın. Öncelikle doğal bir ürün. Sadece durum buğdayı irmiği ile suyun karışmasından elde edilmiş doğal bir ürün. Başka hiçbir katkı maddesi içermiyor. Bu anlamda besleyici. Her yaş grubuna hitap eden bir ürün. 7’den 70 herkesin severek tükettiği bir besin. Evrensel bir besin, dünyanı her tarafında tüketiliyor. Yine kullandığınız farklı soslarla yüzlerce, hatta binlerce değişik lezzette elde edebileceğimiz bir besin" şeklinde konuştu.

"VATANDAŞLAR ÇEŞİTLERİN FARKLILAŞTIRILMASINI İSTİYOR"

Vatandaşların çeşitlerin farklılaştırılmasını istediğini vurgulayan Kulakçıoğlu, "En önemlisi aslında sağlıkla ilgili bir endişeleri var oda ürünü tanımamaktan veya yanlış tanımaktan kaynaklanıyor. Örneğin şişmanlatır diye bir algı var. Makarnanın içinde un var, yumurta var, yağ var deniliyor. Katkı maddeleri var deniliyor. Bu algıları bir kere ortadan kaldırmamız gerekiyor. İnsanlar doğru bilgilendiği zaman tüketim artacaktır. Makarnanın sadesi dışında farklı çeşitlerde de yapılabiliyor. Örneğin sebzeli makarna. Buda doğal domates ve ıspanak tozunu karıştırarak 3 renk makarna elde edebiliyoruz. Arbella olarak da tabi ki bunları ürün yelpazemizin içine koyduk. Yine son dönemde artan bir istek olarak tam buğday makarnasını da yelpazemize katmış durumdayız. Onun dışında hem bir sosyal sorumluluk projesi hem de sağlık açısından çölyak hastalarını da düşünerek mısır makarnasını bulunduruyoruz. Ayrıca önümüzdeki günlerde çıkacak dünyadaki tek ürün olacak, şirketimizin 2 yıllık bir arge çalışması sonucunda elde ettiği bir ürünümüz var. Önümüzdeki günlerde duyuracağız. Biz ihracatta çok hızlı bir büyümemiz oldu. İç piyasadaki büyümemiz onu arkadan takip ediyor. Bizim nihai hedefimiz liderlik. Ürün yelpazemizi artırarak yeni ürünler katacağız 2015 yılında. 3 yeni ürünümüz var. Bu ürünlerle birlikte pazar payımız artırmayı hedefliyoruz. Şu anda en genç markalardan biri olmamız rağmen Türkiye’de 3. sıradayız. Dünyada da en büyük ilk 10 makarna firması arasındayız. Doğru yolda ilerliyoruz" ifadelerini kullandı.