Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şerafettin Aşut ile Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Talat Dinçer, birer mesaj yayınlayarak tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü’nü kutladılar.

MTSO Başkanı Aşut, mesajında bir ülkenin, bir milletin gelişmesinin, medeniyette ilerlemesinin tek yolunun eğitim olduğunu vurguladı. Bu eğitimi verecek olanların ise öğretmenler olduğuna işaret eden Aşut, “Öğretmenlerimiz tüm insanlığa yön verecek kadar kutsal bir görevi yerine getiren, insanlığı aydınlık yarınlara taşıyan isimsiz kahramanlardır. Öğretmenlerimiz karanlığa tuttukları ışıkla bir milletin geleceğini aydınlatan, sadece bireylerin değil, toplumun ahlak değerlerinin oluşmasında kutsal bir görev yapmaktadırlar. Cumhuriyet ve demokrasi değerlerimizin korunmasında ve bu değerlerimizi sonsuza kadar koruyacak olan nesillerin yetiştirilmesinde bizi biz yapan bir görevi yerine getirmektedirler. Yüce önderimiz ve başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün koyduğu hedefi kavrayan ve bunu gençlerimize, çocuklarımıza aktararak bağımsız, gelişmiş, medeni bir millet olma yolunda yılmadan, fedakar bir şekilde görevlerini yapan tüm öğretmenlerimizin bu güzel gününü Mersin iş dünyası olarak kutluyoruz. Başta yüce Türk milletinin en büyük öğretmeni olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Onları şükranla anıyoruz” dedi.

Bilgi çağının yaşandığı dünyada artık öğretmenlerin daha da hayati bir rol oynadıklarına dikkat çeken Aşut, “Ancak, ne yazık ki gelişmiş ülkelerde bir öğrencinin okulda kalma süresi 11-13 yıl iken, Türkiye’de bu süre sadece 6,5 yıldır. Bu kadar az okuyan bir toplumla dünyada ilk 10 ekonomi arasına girmeyi hedefliyoruz. Bizden 4-5 yıl daha fazla okuyan ve bilgi sahibi olan milletlerle bilgide nasıl bir rekabet yapmayı düşünüyoruz? Ayrıca, bu yükü sırtlayan öğretmenlerimizin dünyadaki gelişmiş ülkelerdeki öğretmenlerle aynı imkanlara sahip olması gerekmektedir. Öğretmenlerimizin çalışma şartlarının düzeltilmesi, maaşlarının arttırılması ve kişisel gelişimlerini devam ettirecek imkanların sağlanması, öğretmenlerimizin daha verimli çalışmasını sağlayacaktır” ifadelerini kullandı.

Mersin ESOB Başkanı Dinçer de Öğretmenler Günü’nün tüm eğitim ve öğretim camiasına kutlu olması dileğinde bulundu. Bir ülkenin çağdaşlık ölçüsünün öğretmenin o toplum içerisindeki yerinin ne olduğuyla ölçülebileceğini kaydeden Dinçer, Türkiye Cumhuriyeti’nin gurur veren başarılı atılımlarında, mesleğine, Atatürk ilke ve devrimlerine yürekten bağlı, bağımsız, demokratik ve laik bir toplum oluşturma ülküsüne inanmış, zekayı, duygu ve düşünceyi işleyip şekil veren insan mimarı çalışkan öğretmenlerin üstün çabalarının önemli yer tuttuğunu ifade etti. “Atatürk liderliğinde bağımsızlığına kavuşan bu ülke, kurulan bu cumhuriyet, eğitim ordusunun azim ve kararlılığıyla geleceğe emin adımlarla yürümektedir” diyen Dinçer, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Geleceğimizin teminatı çocuklarımızı emanet ettiğimiz öğretmenlerimizin mesleğin daha da yücelmesi, özlük ve sosyal haklarının iyileştirilmesi gibi konularda Milli Eğitim Bakanlığı’nın üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğine inanıyorum. Büyükşehirlerde geçim, Güneydoğu’da ise başta can güvenliği olmak üzere çeşitli zorluklara göğüs geren öğretmenlerimizin ekonomik sorunlarının çözümü için Milli Eğitim Bakanlığı’na ayrılan bütçenin arttırılması gerekmektedir. Başöğretmen Atatürk’ün izinde olan çağdaş öğretmenlerimiz, laiklik ve demokrasiyi benimsemiş, yarınlara güvenle bakan bir nesil yetiştirmek için dün olduğu gibi bugün de üzerine düşen görevi sonuna kadar yerine getirecektir. Bu inançla tüm eğitimcilerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, Başöğretmen Atatürk başta olmak üzere sonsuzluğa göç etmiş bütün öğretmenlerimizi saygıyla anıyor, bu kutsal mesleğe yıllarını verip emekli olmuş öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum.”