Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, Mersin Şairler ve Yazarlar Derneği (MEŞYAD) ile birlikte Türkiye genelinde düzenlediği “Atatürk” konulu şiir yarışmasının sonuçları açıklandı.

Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, yarışmacıların rumuzla katıldıkları yarışmada 139 şiir yer aldı. Seçici kurulun Abidin Güneyli, Nafiz Nayır, Atifet Gezek, Harun Özmen, Çınar Arıkan ve Aşkın Günay’dan oluştuğu yarışmada, her şiirin, objektif olma adına belli bir rumuzla adlandırıldı ve şiirler 100 üzerinden değerlendirildi. Yarışma sonunda puan durumuna göre sıralanan şiirler en yüksekten başlayarak ilk üç şiir ve sonraki 10 şiir başarı ödülü, daha sonraki 37 şiir de yayınlanmaya değer şiir olarak alındı.

Yapılan değerlendirmede, birinciliği Üç Nokta rumuzlu şiiri ile Yasin Semiz, ikinciliği Silifke’m rumuzlu şiiri ile Nihat Malkoç, üçüncülüğü Güleban rumuzlu şiiri ile İbrahim Şaşma kazandı. Yarışmada mansiyon ödülü alan şiirler ise sırasıyla Güleban rumuzlu şiiri ile İbrahim Şaşma, Silifke’m rumuzlu şiiri ile Nihat Malkoç, Çırak rumuzlu şiiri ile Feyzullah Seçkin, Çırak rumuzlu şiiri ile Ümit Çalışıcı, Mustafa’m rumuzlu şiiri ile Salih Erdem, Direnişçi rumuzlu şiiri ile Kutlay Toker, Çığlık rumuzlu şiiri ile Seyfi Zeyrek, Mazgana rumuzlu şiiri ile Murat Arıcı, Ters Mızrap rumuzlu şiiri ile Ahmet Şenel ve Akıncı rumuzlu şiiri ile Ömrüye Karataş oldu.