Akdeniz Belediyesi, IŞİD saldırılarından kaçarak Suruç ilçesine yerleşen Kobani halkı için Avrupa ülkelerinden gönderilen yardım malzemelerini bölgeye ulaştırdı.

Akdeniz Belediyesi, Avrupa’da yaşayan vatandaşların ve sivil toplum örgütlerinin desteğiyle toplanarak deniz yoluyla Mersin’e ulaştırılan, çocuk maması ve çocuk bezi, giysi ve ayakkabı, battaniye ve yorgandan oluşan yardım malzemelerini Mersin Limanı’ndan teslim aldı. Belediyeye ait 6 kamyona yüklenen tonlarca yardım malzemesi, daha sonra makine ikmal sahasına getirildi.

Akdeniz Belediyesi Eşbaşkanları Yüksel Mutlu ve Fazıl Türk, birim müdürlerinden bilgi aldıktan sonra yaptıkları açıklamada, duyarlılıklarından ötürü Avrupa’da yaşayan vatandaşlara ve sivil toplum örgütlerine teşekkür etti. Bölge halkı ve yöneticilerin desteğine rağmen Suruç’a yerleşen Kobani halkının gıda ve yardım malzemesi ihtiyacının sürdüğünü ifade eden Eşbaşkanlar, Avrupa’dan gönderilen ihtiyaç malzemelerinin önemli bir eksiği gidereceğini belirttiler.

Özellikle ağır kış koşullarının başlamasıyla birlikte bölgede yaşam şartlarının zorlaştığını, kadın ve çocukların her türlü yardım malzemesine ihtiyaç duyduğunu kaydeden Mutlu ve Türk, savaş mağduru Kobanililerin yaralarını sarmak ve yanlarında olduklarını hissettirmek için, Akdeniz Belediyesi olarak üzerlerine düşen her türlü görevi yerine getirmeye hazır olduklarını söylediler.