Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi tarafından lise öğrencilerine yönelik düzenlenen eğitim çalışmaları Mersin Mehmet Adnan Özçelik Anadolu Lisesi’nde devam etti.

Mersin Barosu ile Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında, çocukların suç sayılan olumsuz davranışlardan kaçınmaları ve karşılaşacakları cezai neticelerden zarar görmelerinin önlenmesi amacıyla lise öğrencilerine yönelik eğitimler veriliyor. Bu kapsamda son olarak Mehmet Adnan Özçelik Anadolu Lİsesi’nde öğrencilere eğitim verildi. Okul yönetimi ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen eğitimde, avukatlar Kamil Ekinci ve Tülay Sevgi Can tarafından “Yargıtay Kararları Işığında, Çocukların Okulda ve Günlük Yaşamlarında Birbirlerine Göstermiş Oldukları ve Türk Ceza Kanunu Anlamında da Suç Teşkil Eden Davranışlar” ve “Suç Sayılan Olumsuz Davranışların Hukuki Sonuçları” konularında eğitim verildi. Avukat Güray Göçer ise suç sayılan davranışlar ve hukuki sonuçları konusunda sunum yaparak farkındalık oluşturdu.

Eğitimle suç işleme oranını aşağı çekmeyi hedeflediklerini belirten Güray Göçer, “Bilindiği üzere Türk Ceza Kanunu’nda suç işleyen 18 yaşından küçük çocuklar için SSÇ kavramı kullanılır. SSÇ, suça sürüklenen çocuk demektir. Bu kavram doğrultusunda, gelecek nesillerimizin suça sürüklenmemesi adına onları bilgilendirmek ve aydınlatmak, Mersin Barosu olarak biz avukatların en temel ve en kutsal vazifelerinden biri. Bu kapsamda ne kadar çok çocuğa ve gence ulaşabilirsek, aydınlık geleceğimiz için o kadar mühim bir katkı yapmış oluruz. Bu projeye emek veren herkese teşekkür ederiz” diye konuştu.