Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şerafettin Aşut, coğrafik özelliklerinden dolayı kıyıya paralel uzayan Mersin’de, merkez ve ilçeler arasındaki büyük mesafelerin ekonomik entegrasyon anlamında büyük zorluk oluşturduğunu söyledi.

Tarım ve Gıda Fuarı’na katılmak üzere Anamur’a giden MTSO Başkanı Şerafettin Aşut, ilk olarak Anamur Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Ziyareti Mersin Turizm Platformu Başkanı Numan Olcar ile birlikte gerçekleştiren Başkan Aşut, bölgede turizmin diğer önemli sektör olduğunun altını çizdi. Aşut, coğrafik özelliklerinden dolayı kıyıya paralel uzayan Mersin’de, merkez ve ilçeler arasındaki büyük mesafelerin ekonomik entegrasyon anlamında büyük zorluk oluşturduğunu söyledi. Aşut, çok gecikmiş bir proje olsa da son yıllarda devam eden sahil yolu projesi ile bu sorunun ortadan kalkacağına inandıklarını ve Mersin’in ekonomik entegrasyonu için hayati bir konu olan sahil yolu projesinin her düzeyde takipçisi olmaya devam edeceklerini vurguladı. MTSO Başkanı Aşut, “Öte yandan Gazipaşa Havaalanı’nın Anamur ekonomisine her düzeyde büyük artı getireceğine, Anamur’u daha ulaşılır kılacağını inanıyoruz. Ulaşım projeleri ile Anamur bizce yeni bir dönüşüm yaşayacaktır” dedi.

Fiziksel alt yapı eksiklerinin, madalyonun sadece bir yüzü olduğunu kaydeden Aşut, "Ekonomik gelişim ve dönüşümde madalyonun bir yüzü daha var. O da; ekonomimizi ileriye taşıyacak olan insan kaynağımızdır. Peki Anamur’un bu nitelikli ve eğitimli insan kaynağı var mı? Bu insan kaynağını doğru eğitiyor muyuz? Bu işe önem veriyor muyuz? Tarım üreticimiz, sanayicimiz, tüccarımız dünyayı tanıyor mu? Küresel ekonominin gerçeklerini, gereklerini biliyor mu? Yani, iş dünyamızı eğitiyor muyuz? Bence bu konuda Anamur Ticaret ve Sanayi Odası’na büyük görevler düşüyor. Mersin ölçeğinde hazırlanan bu eğitim projeleri mutlaka yerel bazda Anamur’a entegre edilmelidir. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası alarak bu konuda desteğe hazırız” diye konuştu.

Artık Anamur gibi bir değerin geleneksel anlayışlardan sıyrılmasının zamanının geldiğini ifade eden Aşut, şöyle devam etti; "Eğitimde, yüksek teknolojide, Ar-Ge’de, yenilikçi üretim ve sistemlerde, mesleki eğitimde biz iş dünyası yönlendirici olmalı ve küresel gelişmeleri yakalamalıdır. Anamur, gerçek anlamda bir ekonomik ve sosyal dönüşüme girecektir, bu aşikar. Önemli olan bunu doğru planlamaktır. Bu konuyu sadece kamuya bırakırsanız bu vizyon tam anlamıyla oluşmaz. Burada görev biz iş dünyasınındır. Çünkü biz dinamik, yenilikçi ve pratik bir anlayışa sahibiz. Bu anlamda ben, Anamur’u her alanda yüksek teknolojili, katma değer yaratan bir üretim sistemine kavuşmuş bir bölge olarak hayal ediyorum. Ben Anamur’u mesleki eğitiminde, sektörlerine doğru insan kaynağı yetiştiren bir bölge olarak hayal ediyorum. Anamur’u, dünyayı tanıyan ve dünyaya açılmak isteyen cesur girişimcileri olan, markalaşmanın önemini, kurumsallaşmanın önemini anlayan iş dünyasının olduğu bir bölge olarak hayal ediyorum. Anamur’un bu potansiyeli var. MTSO sizlerin yanındadır. Bu anlamda her alanda iş birliğine, ortak projeye, ortak eğitimlere hazırız. Mersin merkez olmadan bir Anamur; Anamur olmadan, ilçelerimizin zenginlikleri olmadan, bir büyük Mersin düşünülemez."

Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ferudun Torunoğlu, Meclis Başkanı Kerim Çilingir ve yönetim kurulu üyelerince konuk edilen Şerafettin Aşut’a, Anamur Tarım-Gıda Fuarı’na ve Anamur ekonomisine verdiği desteklerden dolayı teşekkür plaket verildi.