Mersin’in Tarsus İlçe Belediye Başkanı Şevket Can, yapı denetim firmaları, mimarlar ve müteahhitlerle bir araya geldi. Başkan Can, herkesin üzerine düşen görevi ve sorumluluğu yerine getirmesiyle vatandaşların daha kolay ve hızlı hizmet alacağını söyledi.

Belediye Başkanı Şevket Can, Meclis Salonunda yapı denetim firmaları, mimarlar ve müteahhitlerle yaptığı toplantıda yaşanan sorunları dile getirerek, çözümü noktasında fikir alışverişi yaptı.

Önemli olan vatandaşa en iyi hizmeti sunmak olduğunu vurgulayan Başkan Can, “İmar Müdürlüğü olarak burada karşılaştığımız sıkıntılar var, sizlerin de sıkıntıları vardır. Biz burada karşılıklı sohbet ederek, belli bir prensip kararımızı ortaya koyarak bu görevimizi güzel bir şekilde yürütmek için sizlerle toplantı yapıyoruz. Biz daha önceden hatırlarsanız projelerimiz 10 gün içerisinde bitecek demiştik. Tabi ufak tefek sıkıntılar bana intikal ediyor. Sizler de bunu yaşıyorsunuz ve biliyorsunuz. İmar çapı alınırken işe başlanıyor, imar çapını 10 günün için İmar müdürlüğümüz verecektir. Burada önemli olan evrakların eksiksiz olmasıdır. Bu konuda hassas davranmanızı istiyorum, daha verimli olacaktır. Yapı denetim firmaları da konuya sahip çıksın. El birliğiyle bu konuyu aşarız. Bizim arkadaşlarımız da proje ellerine geçtiğinde 10 günün içinde kontrolünü sağlayıp, projenin hızlanması için gereken çalışmayı yapacak” dedi.

Tarsus’un sınırlarının arttığını belirten Başkan Can, “30 Mart öncesi 45 tane mahalleden bizler sorumluyduk. Yeni yasa ile beraber bizim artık mahalle sayımız 179 tane mahalle oldu. Yani yaklaşık dörde katlandı mahalle sayımız. Bunlarla ilgili evrak boyutu, geçiş sürecini biz yaşadık ve yapılandık. Artık bizim yapılanmamız, geçiş sürecimiz hemen hemen son noktaya geldi. İnşallah bugünkü yapacağımız toplantıdan da ben güzel kararlarla hem sizler için, hem bizler için hayırlı olacağını ümit ediyorum ki, öylede olacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

Başkan Can, “Biz burada bu işi sizlerle beraber el ele, gönül gönüle rahat bir şekilde ivme kazandırmak için buradayız. Belediyemiz, Yapı denetim firması, mimarlar ve müteahhitler kendilerine düşen görevi ve sorumluluğu yerine getirecek, vatandaşın işi kolaylaştırılacaktır. Amacımız halkımıza en iyi hizmeti doğru adımlarla en seri şekilde vermektir” ifadesini kullandı.

Başkan Can, konuşmasının ardından konukların sorunlarını dinledi.