Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, mükemmelliğin sınırı olmadığını belirterek, kaliteyi her geçen gün hem hizmette hem yönetimde hem de saygı ve sevgi çerçevesinde, insanların dayanışmasını sağlayarak başaracaklarına inandıklarını kaydetti.

Başkan Kocamaz, Türkiye Kalite Derneği (KalDer) tarafından İstanbul’da düzenlenen 23. Kalite Kongresi’ne katıldı. Kongrede bir konuşma yapan Kocamaz, Mersin’in Türkiye’de vergi sıralamasında 6. sırada olduğunu, ancak Ankara’dan gelen paylarda çok geri planda kaldığını ifade etti. Yeni büyükşehir yasası ile büyükşehir ve ilçe belediyeleri arasında hizmet verme konusunda sıkıntılar yaşandığını dile getiren Kocamaz, Mersin’den İskenderun’a bir sahil yolu yapma projeleri olduğunu aktardı.

Başkan Kocamaz, Mersin Büyükşehir Belediyesi ile bağlı kurumlarında EFQM Mükemmellik Modeli uygulamasına geçilerek, Mersin halkına daha kaliteli, etkin, verimli, hızlı ve yerinde hizmet sunmayı amaçladıklarını vurguladı. Ulusal Kalite Hareketi’ne katılıp Türkiye Kalite Derneği ile ‘İyi Niyet Bildirgesi’ imzalayarak, kalite ve kurumsallaşma yolunda ilk adımı attıklarını belirten Kocamaz, “Kurumların, kurumsallaşmayı başarabilmesi ve bunu yaparken halkın refah ve huzurunu daima ön planda tutarak, kaliteden ödün vermemesi çok önemlidir” dedi.

2002 yılında Tarsus’ta başlattıkları bu sürecin sonunda Türkiye Mükemmellik Büyük Ödülü’ne layık görüldüklerini anımsatan Kocamaz, “Çalıştık ve kazandık. Burada önemli olan ödül değil. Ödül almanın sembolik bir değeri var ama hizmet ettiğiniz kurumun kurumsallaşması çok daha önemlidir. Kurumda hizmet kalitesinin kişilere değil, kurumun geleceğine bağlı olması, o kurum ve hizmet alan insanlar için her şeyden daha önemlidir. Kişiler bugün var, yarın yok ama kurumlar ebediyete kadar yaşayacaklar” diye konuştu.

Mükemmelliğin sınırı olmadığını belirten Başkan Kocamaz, kaliteyi her geçen gün hem hizmette hem yönetimde hem de saygı ve sevgi çerçevesinde, insanların dayanışmasını sağlayarak başaracaklarına inandıklarını ifade etti. Başkan Kocamaz ayrıca, ‘EFQM Mükemmellik Modeli Uygulaması Modeli’ çalışmasıyla kamuda verimliliği ve kalite hareketinin yapılabilirliğini ortaya koyarak, Türkiye’de öncü ve örnek kurumlardan birisi olacaklarını vurguladı.