Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, dünyada birçok çocuğun ya savaş ortasında ya da açlık sınırında hayatını sürdürdüğünü belirterek, Birleşmiş Milletler (BM) Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin, bu kötü şartları ortadan kaldırmak ve çocuklara daha iyi bir hayat sağlamak amacıyla hazırlandığını bildirdi.

Başkan Kocamaz, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı. BM Genel Kurulu tarafından 20 Kasım 1989 tarihinde kabul edilen, çocuk haklarını güvence altına alan Çocuk Hakları Deklarasyonu ve Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu birçok ülke tarafından imzalandığını hatırlatan Kocamaz, “Dünya üzerinde birçok çocuk ya savaş ortasında ya da açlık sınırında hayatını sürdürüyor. Bu kötü şartları ortadan kaldırmak ve onlara daha iyi bir hayat sağlamak amacıyla hazırlanan Çocuk Hakları Sözleşmesi, geleceğimizin güvencesi çocuklarımızın yetiştirilmesinde gerekli kültürel, ekonomik ve sosyal tüm önlemlerin alınması, aydınlık yarınların kurulabilmesi yönünden büyük önem taşımaktadır” dedi.

Dünyada süren savaşlardan, yoksulluktan, salgın hastalıklardan en çok çocukların zarar gördüğünü vurgulayan Kocamaz, “Yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımızı sevgiyle besleyelim. Daha iyi nesil, daha iyi gelecek demektir. Bu nedenle geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın her zaman yanlarında olarak onlara sahip çıkmaya devam edeceğiz. Biz de Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak üzerimizi düşeni yaparak, çocuklarımıza yönelik eğitim desteği ile sosyal ve kültürel hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Geleceğimizin güvencesi, umudu ve en değerli varlıklarımız olan çocuklarımızın Dünya Çocuk Hakları Günü’nü en içten duygularımla kutlar ve tüm çocuklarımızın mutlu bir hayat sürmelerini dilerim” ifadelerini kullandı.