Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Karaman’ın Ermenek ilçesindeki maden ocağında meydana gelen faciada, ocakta mahsur kalan 18 işçiyi kurtarma çalışmalarını incelemek ve ailelere destek olmak amacıyla Ermenek’e gitti.

Başkan Kocamaz, Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe ile birlikte gittiği olay yerinde çalışmaları izleyerek yetkililerden bilgi aldı. Maden ocağında mahsur kalan 18 işçinin aileleri ile de görüşen Kocamaz, orada yaptığı açıklamada, madende mahsur kalan işçiler için bekleyişin sürdüğünü, işçilere sağ salim ulaşılabilmesi için dua ettiklerini kaydetti. Kurtarma ekiplerinin ara vermeksizin çalıştığını dile getiren Kocamaz, Mersin olarak buradaki ailelere yalnız olmadıklarını hissettirmeye geldiklerini belirtti. Madende mahsur kalan işçilerden iyi haberler almayı ümit ettiklerini ifade eden Kocamaz, ailelerin de umutlu bekleyişinin sürdüğünü kaydetti.

Başkan Kocamaz ve beraberindekiler, daha sonra maden çevresinde yetkililerin yanı sıra madenci aileleriyle de sohbet ederek onlara destek oldular.