Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus’un düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümünü kutladı.

Başkan Kocamaz, Tarsus’un düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Mesajında, 27 Aralık 1921 tarihinin Tarsus için çok önemli bir gün olduğunu vurgulayan Kocamaz, “Milli Mücadele’nin en ateşli yaşandığı günlerde tüm Anadolu’da olduğu gibi Tarsus’ta da direnişçilerin verdiği kararlı mücadele sonucu işgal güçleri, bu güzel ilçemizi terk etmek zorunda kalmışlardır. Mustafa Kemal’in Samsun’da yaktığı bağımsızlık ateşi, kısa zaman içinde Tarsus’a da ulaşmış ve Tarsus halkının işgal güçlerine karşı verdiği mücadele 27 Aralık 1921 tarihinde zaferle sonuçlanmıştır” dedi.

O dönemde Kuvayi Milliye ruhunun yoğun bir şekilde yaşandığı Mersin, Tarsus ve Adana bölgesinde çok kanlı çarpışmaların yaşandığını ve kazanılan zaferin kolay olmadığını kaydeden Kocamaz, “Türkiye’nin hemen hemen her şehrinde yaşanan kahramanlık destanını Tarsus 27 Aralık 1921’de yazmıştır. Bu duygu ve düşüncelerle Tarsus’un düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümünü kutlarken, bu uğurda şehit olmuş kahramanlarımıza Tanrı’dan rahmet, hayatta olan gazilerimize ise hayırlı bir ömür diliyorum” ifadelerini kullandı.