Mersin’in merkez ilçe Mezitli Belediyesi Sanat Evi’nde açılan kurslara katılan kursiyerleri ziyaret eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, ilçedeki herkesin bu tür sosyal ve kültürel aktivitelerde yer almasını istedi.

Mezitli Belediyesi, kültür, sanat ve spor alanlarında çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda çeşitli branşlarda eğitim olanağı sağlayan Mezitli Belediyesi Sanat Evi’ni ziyaret eden Başkan Tarhan, atölyeleri gezerek, çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Burada bir açıklama yapan Tarhan, Sanat Evi’nin ilçede yaşayan vatandaşlara yeni hobi alanları sağlamanın yanında sosyal ve kültürel yönden çeşitli faaliyetlerde bulunma fırsatı tanıdığını belirtti. Tarhan, vatandaşların aerobik, ahşap, aşçılık, bağlama, bakır rölyef, çocuk korusu, el sanatları, fotoğraf, gitar, grafik, hat ve kabartma, heykel, İngilizce, keman, Mersina halk oyunları, oda orkestrası, plates, resim, Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği ve satranç gibi branşlarda çeşitli atölye çalışmalarıyla zamanlarını stresten uzak geçirdikleri vurguladı.

Mezitli’deki herkesin bu tür sosyal ve kültürel aktivitelerde yer almasını istediğini ifade eden Tarhan, “Belediye olarak gençlerimizin spor aktivitelerinde bulunmaları için sosyal tesisimizi tamamladık. Şu an birçok spor dalında uzman eğitmenlerimiz eşliğinde kurslarımız başladı. Bugün kursiyerlerimizi ziyaret ettik. Sanatsal çalışmaların Mezitli’nin her caddesinde ve her bir sokağında yer almasını istiyoruz. Gelin hep birlikte el ele verelim Mezitli’yi spor kültür ve sanat kenti yapalım” dedi.