Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkan Hamit Tuna, tüm çocukların Dünya Çocuk Hakları Günü’nü kutlayarak, çocuklarını iyi yetiştirmeyen ve sahip çıkmayan milletlerin, geleceğine umutla bakamayacağını vurguladı.

Başkan Tuna, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Mesajında, “Çocuklarımız bizim en değerli varlıklarımızdır” diyen Tuna, çocukların haklarını korumanın en büyük görevleri olduğunu belirtti. Tuna, “Onların haklarını koruyarak daha güzel bir dünya sunduğumuzda geleceğimizi de teminat altına almış oluyoruz. Temel hak ve özgürlüklerine sahip çıkan, mutlu ve başarılı bireylerin yetişmesi biz büyüklerin en büyük hedefi ve isteğidir. Çocuklarımızı ve gençlerimizi, geleceğe daha emin adımlarla hazırlamak, eğitimli, ahlaklı, sosyal ve kültürel etkinliklerin içerisinde yer alan bireyler olarak yetişmelerini sağlamak için belediye olarak üzerimize düşen görevi severek yapıyoruz” dedi.

Toroslar Belediyesi olarak, imkanları ölçüsünde ilçedeki eğitim kurumlarına destek olmaya çalıştıklarını da dile getiren Tuna, çocuklar için yaptıkları hizmetleri şöyle sıraladı: “Çocuklarımızı ve gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutabilmek amacıyla spora yönlendiriyoruz. Yaz spor okulları bünyesinde açtığımız futbol, basketbol, atletizm, güreş ve tiyatro branşları ile hocalarımız nezaretinde istedikleri spor aktivitesinde yer almalarını sağlıyoruz. Her semte spor tesisi taahhüdüyle 11 yılda tam teşekküllü spor kompleksleri, 11 semt futbol sahası ve 11 semt basketbol sahası inşa ederek hizmete sunduk. 11 yıl önce görevi devraldığımızda 56 olan park sayısını 134’e, 106 bin metrekare olan yeşil alan miktarını da 1 milyon metrekareye çıkardık.”

Okul öncesi eğitimin güçlendirilmesi amacıyla ‘Çocuklarımız için el ele’ projesini hayata geçirdiklerini de aktaran Tuna, “Bu proje kapsamında oluşturduğumuz Mobil Kreş ile öncelikli olarak okul öncesi eğitimin az olduğu mahalleler olmak üzere Toroslar’ın her mahallesini karış karış gezerek okul öncesi eğitimi almayan öğrencilere öğretmenler nezaretinde eğitimler verildi. Bu eğitimlerle çocuklarımız hem dayanışmayı hem de yeni arkadaşlıklar kurmayı öğrendiler. Bu proje ile ilçemizde okul öncesi eğitim kurumlarına olan ilgi önemli derecede arttı. 3-6 yaş aralığındaki çocuklarımızın hayal dünyasını genişletmek, el becerisi kazandırmak ve zeka gelişimine katkı sağlayabilmek adına uygulamaya koyduğumuz bu güzel çalışmanın verimliliğinden dolayı oldukça mutluyuz. 12 ay süren projemiz ile bin çocuk ve 420 ailemizin okul öncesi eğitimle tanışmasını amaçlamıştık. Ancak ailelerimizin yoğun talebiyle bu rakam daha da artmış ve toplamda bin 470 çocuğumuz ve 960 ailemiz projemizden faydalanmıştır. Bunun yanı sıra Korukent Mahallesi’nde, yaklaşık 45 bin metrekarelik alanda 60 sporcunun konuşlanabileceği kapasitede, içerisinde tüm kültürel ve sportif aktiviteleri barından bir Gençlik Merkezi inşa ediyoruz. Sevgi, eğitim, yaşam, sağlık ve korunma hakkı çocuklarımızın en doğal hakkıdır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm çocuklarımızın 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nü kutluyorum” ifadelerini kullandı.