CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı ve Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ile oda başkanları, yayınladıkları mesajlarla Mersinlilerin yeni yılını kutladı.

CHP Milletvekili Atıcı, yayınladığı yeni yıl mesajında, yeni yılın yeni umutları da beraberinde getirdiğini belirtti. 2014’te yaşananların 2015’e dair yeni umutların filizlenmesini sağladığını ifade eden Atıcı, Gezi olayları sırasında yaşamını yitiren gençlerin hiçbir zaman unutulmayacaklarını da vurguladı. Atıcı, “2015’te hedefimiz, başta ülkemiz ve komşumuz Suriye olmak üzere tüm dünyada zulüm, şiddet ve yokluk içinde büyüyen tüm çocuklara barış, mutluluk ve sevgi getirmek olacaktır. 2015’in tüm insanlar ve doğa için daha yaşanabilir olmasını diler, sevgi ve saygılarımı sınarım” dedi.

Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna da mesajında, tüm Mersin halkının yeni yılını kutlayarak, 2015 yılının sevgi, kardeşlik, hoşgörü ve dayanışma duygularının hakim olduğu bir yıl olması temennisinde bulundu. 2014 yılının belediye olarak yoğun geçtiğini belirten Başkan Tuna, 2015 yılında da belediye hizmetlerinin artan bir tempo ile devam edeceğini vurgulayarak, “Millet olarak yeni bir yıla girmenin heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu güne kentimizi yeniden yapılandırmak ve modern bir Toroslar oluşturmak için gerekli tüm çalışmaları gerçekleştirdik. İlçemizde hayata geçirdiğimiz yatırım ve hizmetlerle Toroslar, Mersin’in yükselen bir değeri olmuştur. Güzel kentimizin geleceği için 2015 yılında da ilçemizi her yönden daha da ileriye götürmenin heyecanı ve gayreti içinde olacağız. 2015 yılı halkımızdan aldığımız güç ve destekle yeni projelerimizi hemşerilerimizle buluşturma yılı olacaktır. Mesai arkadaşlarımın, tüm Mersin halkının ve milletimizin yeni yılını en içten dileklerimle kutlar, sağlık, huzur ve mutluluk içinde bir yaşam geçirmeyi temenni ederim” ifadelerini kullandı.

Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen ise tüm insanlığın yeni yılını kutlayarak, “Yeni yılın sağlık mutluluk, huzur, barış ve refah getirmesini diliyoruz ve bunun için halkın avukatları olarak görevimizin başındayız” dedi.

Geçen yıl başında, “Artık güzel ülkemizde bir şeylerin değişme vakti geldi de geçiyor bile” açıklaması yaptığını anımsatan Antmen, 2015 yılında ülkemizde hukukun herkes için aynı ve eşit bir biçimde uygulanmasını istediklerini belirterek, “2015 yılında ülkemizde yargının tam bağımsız olmasını istiyoruz. 2015 yılında ülkemizde yürütmenin, siyasi iktidarın ve her türlü oluşumun yargıdan elini çekmesini, yargıyı tehdit etmemesini, yargı bağımsızlığına gölge etmemesini istiyoruz. 2015 yılında salt parmak çoğunluğunun kanun yapmak için yeterli olmadığının anlaşılmasını istiyoruz. 2015 yılında ülkemizde adaletin güçler savaşına konu ve kurban edilmemesini istiyoruz. 2015 yılında ülkemizde kadına karşı şiddeti, çocuk istismarını, çocuk gelinleri, her türlü insan hakkı ihlalini istemiyoruz” ifadelerini kullandı.

2014’te yaşanan hukuksuzluk, yolsuzluk ve ihmallerin 2015’te yaşanmaması için pes etmeden mücadele etmeye devam edeceklerini kaydederek, yaşanılacak bir Türkiye istediklerinin altını çizdi.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şerafettin Aşut da Mersin iş dünyası adına Mersinlilerin yeni yılını kutladı. “Her yeni yıl, yeni bir başlangıç, yeni umutlar demektir” diyen Aşut, huzurun, refahın ve zenginliğin arttığı bir Türkiye’nin herkesin ortak umudu olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti: “Mersin iş dünyası olarak, ekonomik büyümenin liderliğini üstlenen, yatırımı, istihdamı ve ihracatı sağlayan ülkemizin girişimcileri, sanayicileri, tüccarları, üreticileri olarak, 2015 yılında sağduyunun, empatinin, uzlaşmanın öne çıktığını görmek istiyoruz. Mersin’i ekonomik ve sosyal alanda önemli bir merkez, bir dünya kenti yapabilmek için çıktığımız bu yolda, ortak akıl ve ortak paydayı yüceltmek zorundayız. Bu yolda, sorunlara takılmak değil, çözümlere odaklanmak, sağduyu ile hareket ederek kalıcı çözümlerle sürdürülebilir kalkınmayı başarabilmek amacımız olmalıdır. Bunun yolu da el ele vermekten, omuz omuza çalışmaktan geçmektedir. Basit kişisel çıkarları bir kenara bırakarak, Mersin’i her alanda yükseltmek her bir vatandaşımızın görevidir, sorumluluğudur. Çevre ülkelerdeki sorunlara baktıkça huzurlu ve refah bir kentte yaşamanın önemi ve değeri daha da ortaya çıkmaktadır. Bunun kıymetini bilmeli ve kentimiz için daha çok çalışmalıyız. Büyük önder Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkmayı kendisine şiar edinmiş büyük milletimize sağlık, huzur ve mutluluk getirmesi temennisiyle 2015’in yeni umut ve başarılara zemin oluşturmasını diliyor, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası olarak tüm üyelerimizin ve Mersinlilerin yeni yılını kutluyoruz.”