Arjantin Cumhuriyeti’nin İstanbul Başkonsolosu Ernesto Pfirter, Mersin’in, Arjantin ürünlerinin Türkiye’ye giriş yaptığı önemli bir il olduğunu belirterek, Mersin’in Arjantin ve Güney Amerika’da tanınması için daha çok tanıtım yapılmasını ve iş insanlarının bir araya gelmesini önerdi.

Arjantin’in İstanbul Başkonsolosu Pfirter, Arjantin Başkonsolosluğu Tanıtım Merkezi Yetkilisi Mercedes Parodi ile birlikte Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nı (MTSO) ziyaret etti. Başkonsolos Pfirter’i, odada MTSO Başkan Yardımcısı Kasım Tanrıöver ağırladı. Ziyarette, Mersin ile Arjantin arasındaki benzerliklere değinen Tanrıöver, “Mesafe olarak uzak da olsak Arjantin ve Mersin arasında çok büyük benzerlikler var. Meyve, sebze üretimi bu benzerliklerin en büyük örneğidir. Mersin ve Arjantin arasındaki ticaret hacmi maalesef çok düşük. Ticaret hacmini artırmak için oda olarak elimizden geleni yapmaya hazırız” dedi.

Narenciye ürünlerinin pazarlanması konusunda Başkonsolosa işbirliği de öneren Tanrıöver, narenciye ürünlerinin hasat sezonunun Arjantin ile farklı sezonlarda olduğuna dikkat çekerek, bu anlamda tam anlamıyla rakip olmadıklarını ve bu ürünlerin pazarlanmasında işbirliği yapabileceklerini vurguladı. Mersin’in tam anlamıyla bir sanayi, tarım, lojistik ve turizm kenti olduğunu ifade eden Tanrıöver, MTSO olarak özellikle KOBİ’leri bir araya getirmek adına her desteğe hazır olduklarının altını çizdi.

Başkonsolos Pfirter ise Mersin’in, Arjantin ürünlerinin Türkiye’ye giriş yaptığı önemli bir il olduğunu kaydetti. Mersin’in, Türkiye’nin önemli bir dış ticaret kenti olduğunu ve limanın önemli olduğunu dile getiren Pfirter, imaj anlamında Mersin’in, Arjantin ve Güney Amerika’da tanınması için daha çok tanıtım yapılmasını ve iş insanlarının bir araya gelmesini önerdi. Pfirter, “Özellikle inanç turizmi açısından Mersin çok önemli. Hristiyanlığın kurucu azizlerinde Aziz Paul burada. Kurvaziyerde önemli şeyler yaptığınızı duyuyoruz. Arjantin aynı zamanda Güney Amerika kıtasına bir giriş noktası olabilir, çünkü çoğu Güney Amerika ülkesi ile arasında gümrük birliği ve serbest ticaret anlaşmaları var. Burayı tek bir pazar olarak görebilirsiniz” diye konuştu.