Mersin’in Tarsus İlçe Belediyesi tarafından ikincisi düzenlenen ‘Bereket Diyarı Tarsus Köy Şenlikleri’ yoğun ilgi gördü.

"Bereket Diyarı Tarsus Köy Şenlikleri”ne Belen, Boztepe, Pirömerli, Dorak, Tepetaşpınar, Kaklıktaşı, Tepeköy ve Karadiken mahallelerinden kaldırılan otobüslerle vatandaşlar Böğrüeğri Mahalle merkezine getirildi.

Etkinlik kapsamında misafirlere kıl çadırda yapılan köy sıkması ve ayran ikram edildi. Çocuklara yönelik eğlenceler, oyunlar, yarışmalar illüzyon gösterisi ile devam etti. Tiyatro gösterileri ile devam edilen etkinlikte, yöresel sanatçılar Abdil Çemer ve Akın Çökel konser verdi. Mahalle sakinlerinin hazırladığı öğle yemeği ardından etkinliklere devam edildi.

Programın açılış konuşmasını yapan Böğrüeğri Mahalle Muhtarı Mustafa Sayılı, “Bu etkinlik için başkanımıza teşekkür ediyorum. Yaptıkları yapacaklarının teminatı olduğunu her zaman bize gösterdi” dedi.

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, amaçlarının vatandaşların kaynaşmasını sağlamak olduğunu belirterek, kırsal mahallelerde merkezi yerde bu tür etkinlikler yaptıklarını söyledi.

Kırsal mahallelere hizmetlerinin kesintisiz devam ettiğini belirten Başkan Can, “Bu köy şenliklerini düzenlemekteki maksadımız, şehirdeki kardeşlerimiz köylerimize gelsin ve köylülerimizle güzel bir kaynaşma ortamı oluşsun, adetlerimiz, örflerimiz devam etsin. 2014 seçimlerinden sonra köylerimiz Tarsus Belediyesinin birer mahallesi haline dönüştü. Köylerimiz bazı hizmetleri bizlerden bazı hizmetleri de büyükşehir belediyesinden almaya başladı. Bu yasa 3 yıllık bir yasa. Ama bizlerden elimizden gelen gayreti sarfediyoruz. Köylerimizi şehirleştireceğiz, şehirlerimizi güzelleştireceğiz. 129 köyümüzü birbirinden ayırmadan çalışmaya başladık. Muhtarlarımızla birlikte yapılacakları listeledik ve arkadaşlarımızla birlikte çalışmaya başladık. Bu köye daha önceden çat mevkiinde bir mescit istenmişti. Şu anda gelirken gördüm mescit inşaatımızın kabası bitmiş. Yakında tamamlanacaktır. Bu köyümüzde park ve parke işleri hepsi bitecek” dedi.

Mersin Milletvekili Baki Şimşek, “Böğrüeğri köyünde yapılan hizmetler hem bizleri sevindiriyor, hem de arkasından gelecek yeni hizmetlerin müjdecisi oluyor. ‘İnsanların en hayırlısı insanlara hizmet edendir’ deniliyor. Sayın Şevket başkanımızdan Allah razı olsun hizmetlerine aralıksız devam ediyor” ifadesini kullandı.

Türküler ve halaylarla devam eden etkinlikte Başkan Can, çocuklara çeşitli hediyeler dağıttı.