Bozyazı Orman İşletme Müdürlüğü çalışanları, Türk Kızılay Derneği’nce yürütülen kan bağışı kampanyasına destek verdi.

Orman İşletme Müdürlüğü bahçesinde yapılan kan bağışında idari ve teknik personelin yanı sıra orman işçileri de kan bağışında bulundu. Bozyazı Kaymakamı Mustafa Erkayıran ve Orman İşletme Müdürü Mehmet Alper de kan bağışında bulunanları ziyaret etti.

Kaymakam Erkayıran, kan bağışında bulunanlarla sohbet ederek, duyarlı davranışları dolayısıyla teşekkür etti. Mersin Kızılay Kan Merkezi görevlilerinden kan bağışı ve kan vermenin faydaları ile ilgili bilgi alan Erkayıran, “Her sağlıklı insan mutlaka kan vermelidir. Kan vermenin vücudumuza sağladığı faydaların yanı sıra sağlıklı bir insan tarafından bağışlanacak kanın hayat kurtaracağı unutulmamalı. Kan bağışında bulunan herkese teşekkür ederim” dedi.

Mersin Kızılay Kan Merkezi’nden Dr. Hasan Açık ise devlet hastaneleri, üniversite araştırma hastaneleri ve diğer resmi hastanelerin önümüzdeki 2 yıl içerisindeki kan ihtiyacını Türk Kızılayı’nın ücretsiz olarak karşılayacağını belirterek, tüm sağlıklı ve duyarlı vatandaşları kan bağışında bulunmaya davet etti. Dr. Açık, “Kampanyamıza destek veren Bozyazı Orman İşletme Müdürlüğü’ne teşekkür ederim. Yaklaşık 40 ünite kan alacağız. Bu şu anlama geliyor, kana ihtiyaç duyan 40 kişinin hayatının kurtulacağı. Kan vermek ya da kan bağışı yapmak, acil durumlarda kan lazım olan hastaların hayatını kurtardığı gibi, kan veren kişinin vücut sağlığı bakımından da hayati önemi vardır. Kan veren kişilerde kan hücreleri yenilenmekte, daha sağlıklı ve güçlü bir vücuda sahip olmalarına olanak vermektedir. Kan vermek ya da kan bağışında bulunmak hayat kurtaran kutsal bir görev olarak düşünülmeli, aynı zamanda sağlığınıza da katkı sağlayan bir faaliyet olarak görülmelidir” ifadelerini kullandı.