Mersin’in Bozyazı ilçesinde 25 okul öğrenci Meclis Başkanı, 12. dönem ilçe Öğrenci Meclisi Başkanını belirlemek için sandık başına gitti. Yapılan seçimler sonucunda 16 oy alan Bozyazı Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrenci Meclisi Başkanı Dolunay Tandoğan, yeniden ilçe Öğrenci Meclisi Başkanlığı’na seçildi.

TBMM ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın yürüttüğü ’Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri’ projesi kapsamında 5 öğrencinin aday olduğu ilçe Öğrenci Meclisi Başkanlığı seçimi Bozyazı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Gazi Kırlangıç denetiminde yapılan seçim, adayların vaatleri ile güzel bir ortam içinde çekişmeli geçti. Şube Müdürü Kırlangıç, seçim öncesi öğrencilere bilgi verdi. Kırlangıç, projenin 2003-2004 eğitim-öğretim yılından itibaren uygulamaya konduğunu ve amacının öğrencilere Cumhuriyetimizin demokrasi ile güçlendirilmesi, öğrencilerde yerleşik bir demokrasi kültürünün oluşturulması, hoş görü ve çoğulculuk bilincinin geliştirilmesi, kendi kültürünü özümsemiş, milli ve manevi değerlere bağlı, evrensel değerleri benimseyen nesillerin yetiştirilmesi, öğrencilere seçme, seçilme ve oy kullanma kültürünün kazandırılması, katılımcı olma, iletişim kurabilme, demokratik liderliği benimseyebilme ve kamuoyu oluşturabilme becerilerinin kazandırılması olduğunu söyledi.

Şube Müdürü Kırlangıç’ın konuşmasının ardından divan başkanlığı seçimi yapıldı. Divan Başkanlığı, ilçe Öğrenci Meclisi Başkanlığına aday olanlara kendilerini tanıtmaları ve neden aday olduklarını, vaatlerini anlatmaları için çekilen kura sonucunda sırasıyla söz hakkı verdi. Adaylar kendilerine verilen süre içerisinde kendilerini tanıtarak, başkanlığı kazanmaları halinde yapacaklarını anlatarak oy istediler.

Yapılan konuşmaların ardından, gizli oy açık tasnif sistemi ile yapılan seçimde 16 oy alan Bozyazı Çok Programlı Anadolu Lisesi Öğrenci Meclisi Başkanı Dolunay Tandoğan, yeniden Bozyazı İlçe Öğrenci Meclisi Başkanlığı’na seçildi. Lütfiye Keskin Ortaokulu Öğrenci Meclisi Başkanı Numan Sert başkan vekilliğine getirilirken, Tekmen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrenci Meclisi Başkanı Enes Toslak katip üyeliğe seçildi.

İlçe Öğrenci Meclisi Başkanlığına seçilen Dolunay Tandoğan, öğrenci arkadaşlarına teşekkür etti. Tandoğan, 2013-2014 eğitim-öğretim yılında 11. Dönem Bozyazı İlçe Öğrenci Meclisi Başkanı seçildiğinde arkadaşlarının güvenlerini boşa çıkarmadığını ve hedeflerini gerçekleştirdiğini, Mersin’de 13 ilçe başkanının katılımıyla yapılan seçimde 11 oy alarak, 11. Dönem Mersin İl öğrenci Meclisi Başkanlığını kazandığını, Bozyazı’yı ve Mersin’i Samsun’da yapılan Türkiye Öğrenci Meclisi Kurultayında en iyi şekilde temsil ettiğini, Mersin’de bir ilki gerçekleştirerek Bozyazı’da 13 içe öğrenci Meclisi Başkanının katılımıyla 2 gün süren ‘İl Çalıştayı’ düzenlediğini söyledi.

Tandoğan, yeni dönemde öğrenciler arasında arkadaşlık bağlarını güçlendirmek için sosyal etkinliklere ağırlık vereceğini ve Bozyazı’yı Mersin il Öğrenci Meclis Başkanlığında en iyi şekilde temsil edeceğini, hedefinin 12. Dönem Mersin il Öğrenci Meclis Başkanlığını alarak, 12. Dönem Türkiye İl Öğrenci Meclisi Başkanlığını Mersin’e kazandırmak olduğunu, 11. Dönem Mersin İl Öğrenci Meclisi Başkanlığı döneminde yaptığı çalışmalarda kendisine destek veren herkese teşekkür etti.