Mersin’in Bozyazı ilçesinde ’24 Kasım Öğretmenler Günü’ çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Bozyazı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ilk tören Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Doğan’ın Atatürk Anıtı’na çelenk koymasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla buradaki tören sona erdi.

Gün dolayısıyla Bozyazı Anadolu Lisesi Toplantı Salonu’nda düzenlenen etkinliğe ise Bozyazı Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Savaş Cingöz, Belediye Başkanı Mehmet Ballı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Doğan, İlçe Emniyet Müdürü İsrafil Ergün ile eğitim camiası ve davetliler katıldı. Buradaki törende konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Doğan, insanların her yaşta doğası gereği öğrenme çabası ile büyüdüğünü, hayatı öğrendiği en iyi yerlerden birisinin de okul olduğunu söyledi. Okulun, öğrencilerin ikinci ailesi, öğretmenlerin ise ikinci anne ve babası olduğunu ifade eden Doğan, “ Öğretmenlik girilen derslerle sınırlandırılmayan önemli bir hayat mesleğidir. Kendinden evvel başkaları için yaşamak yalnızca onlara özgü bir düşüncedir. Sabır, sadakat ve zaman gereklidir. İşini evine taşıyan, mesleği bir yaşam tarzı haline gelmiş görevlerden birisidir" dedi.

Öğretmenliğin insanlar tarafından en kolay meslek olarak görüldüğünü, en çok saygının, fedakarlığın gösterilmesi gereken bir mesleğe insanların kolay gözüyle bakmasına anlam veremediğini söyleyen Doğan, “Oysa öğretmenlik, insanlık tarihinin en anlamlı ve ölümsüz mesleğidir. Öğretmenlik öyle bir meslektir ki, yalnızca bir meslek hayatı değil bütün insan hayatını kapsar. Zaten bu sebepten dolayı diğer meslek gruplarından farklı olmuş ve bu farklılığını da muhafaza etmiştir. Bir öğretmen, bir öğrencinin kalbinin tamamını doldurur. Öğretmen gecenin en aydınlık yüzüdür bir öğrenci için. Öğretmenler en güzel, en süslü sözlerin bile tasvir edemediği ama dünyadaki en güzel sözlerden fazlasıyla tasvir edilmeyi hak eden insanlardır. Onlar en özel, en erdemli ve en çok övgüyü hak eden insanlardır. Hepimizin hayatında unutamadığımız örnek aldığımız öğretmenler vardır. Bu öğretmenler hayatımızda izler bırakmışlardır. Hayatlarını adadıkları bu mesleğin hakkını gerçekten vermeye çalışan tüm öğretmenlerin önünde saygıyla eğiliyor, yüreklerine dokunuyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından mesleğe yeni giren ve adaylığı sona eren öğretmenler, öğretmenlik yemini etti. Günün anlamı ile ilgili öğretmenlerin okuduğu şiirlerin ardından ’Meslekte En Güzel Anım’ konulu kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğretmenlere ödülleri Kaymakam Mustafa Erkayıran tarafından verildi. Ayrıca, Bozyazı Kaymakamlığı himayesinde İlçe Milli Eğitim

Müdürlüğü tarafından yürütülen, 2013-2014 eğitim-öğretim yılında okullarda uygulanan ‘Ödül Yönergesi’ne göre İlçe Ödül Değerlendirme Komisyonu tarafından değerlendirilip ödüle layık görülen 57 öğretmen ve okul idarecilerine yine ödül ve belgeleri Kaymakam Erkayıran tarafından verildi.

Erkayıran, ödül töreninde yaptığı konuşmada, dünyadaki gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelere bakıldığında, temelinde eğitime yaptıkları yatırımların yattığını ifade etti. Erkayıran, şöyle devam etti; “Biz gelecekte var olmak istiyorsak, ülke olarak dünya sahnesinde yer almak istiyorsak eğitime önem vermeliyiz. Kaybedeceğimiz bir yıl gelecekte 10 yıla, 20 yıla bedel olacaktır. Ödül Yönergesine önem vermekteyim. Yönerge çerçevesinde oluşturduğumuz öğretmen-öğrenci-veli ilişkisi sonucunda başarı sağladık. İlçemiz LYS’de ilde 5.’likten birinciliğe yükseldi. Bu tesadüfü değil. Öğrencilerimizi okumaya, velilerimizi öğrencileri izlemeye yönlendirdik. En önemlisi de öğretmenlerimize önem verdik. Farkındalık yaratan öğretmenlerimizi ‘Başarı Belgesi’ ile ödüllendirdik. Gününüz kutlu olsun” dedi.

Konuşmanın ardından Kaymakam Erkayıran öğretmen ve okul idarecilerine ödül ve belgelerini verdi. Öğretmenlerin söylediği solo şarkı ve türkülerin ardından Bozyazı Öğretmenevi’nin hazırladığı kavurma-pilav, salata ve tatlıdan oluşan menü Bozyazı Anadolu İmam Hatip Lisesi yemek salonunda öğretmen ve protokole ikram edildi.