Mersin Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinin yanı sıra ilçelere bağlı beldelerde yol açma ve asfaltlama çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

4 merkez ilçe dışında, Mersin’in diğer 9 ilçesine bağlı belde ve köy yollarında yapılacak çalışmalar hakkında bilgi veren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Bu ilçelerimizden sorumlu olan koordinatör arkadaşlarımızın verdiği rapor doğrultusunda, hizmete ihtiyacı olan yerler tespit ediliyor ve hangi hizmet gerekiyorsa, aciliyet durumuna göre ekipler o yerleşim alanına sevk ediliyor. 2014 yılı bütçesine merkez dışındaki ilçelere hizmet amacıyla para konulmamış. Ancak biz yine de, hizmete ihtiyacı olan bölgelere, elimizden geldiğince hizmet götürüyoruz. Ancak asıl hizmetler ve yatırımlar, 2015 yılı Ocak ayı itibarı ile başlayacak. Çünkü bu ilçelerimize yapılacak hizmetler için 2015 yılı bütçesine gerekli ödeneği koyduk” dedi.

Bu hafta başından itibaren Mut ilçesine bağlı Göksu Mahallesi’nde, arazi yollarına toplam 7 km malzemeli bakım çalışması yapıldığını kaydeden Başkan Kocamaz, “Yine Mut ilçemize bağlı Hacıilyaslı, Esenler ve Göksu Mahallelerindeki yolların sıkıştırma çalışması devam etmektedir. Bu yolların 5 kilometrelik kısmı sıkıştırıldı, 4 kilometrelik kısmın sıkıştırması devam ediyor ve 3 kilometrelik kısmına da asfalt döküldü" diye konuştu.

Bütün bu çalışmaları belli bir program dahilinde yaptıklarını da sözlerine ekleyen Kocamaz, ”Geniş bir coğrafi alana sahip olan Mersin’de, bütün yerlere aynı anda hizmet götürmemiz imkansız. Yaptığımız program dahilinde, şehrimizin en ücra köşesine kadar çalışmalarımızı yapacağız. Mersin’in bütün köyleri her anlamda hizmete doyacak. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" şeklinde konuştu.