Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Büyükşehir belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında yapıldı.

Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen meclis toplantısında, gündem maddeleri, komisyondan gelen raporlar ve idareden gelen teklifler ele alındı. Büyükşehir Belediyesi 2015 Mali Yılı Performans Programı ile ilgili teklifin kabul edildiği toplantıda, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nın "Mersin’in tanınırlığı ve marka değerinin arttırılabilmesi için 27-30 Kasım 2014 tarihleri arasında İstanbul’un Eyüp ilçesinde Feshane Fuar Alanı’nda gerçekleştirilecek fuara ‘Marka Şehir Mersin’ çalışmalarının bir süreci olarak, Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak katılımın sağlanması ve katılım giderlerinin Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’na bağlı, Turizm ve Tanıtım Şube Müdürlüğü 2014 Mali Yılı Bütçesinden karşılanması ile ilgili teklifin idaresinden geldiği şekli ile kabulüne, ilgili komisyon tarafından oy birliği ile kabul edildi.

Toplantıda ayrıca, Anamur Belediyesi’nce 13-16 Kasım 2014 tarihleri arasında düzenlenen ‘1. Anamur Tarım ve Gıda Fuarı’ etkinlikleri için Büyükşehir Belediyesi bütçesinden maddi destek sağlanması ile ilgili teklif de oy birliğiyle kabul edildi. Meclis toplantısında ayrıca, ilçelerden gelen 1/15000 ölçekli Nazım İmar Planı değişiklikleri ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği ile ilgili teklifler ile ilçe belediyelerin nüfus oranlarına göre 2015 mali yılı gelir ve gider bütçesi ile 2015 mali yılı performans programı ile ilgili tekliflerin idaresinden geldiği şekli ile kabulü oy birliği ile kabul edildi.

Çukurova Belediyeler Birliği olarak 20-25 Aralık 2014 tarihleri arasında İtalya’nın Roma, Floransa ve Venedik şehirlerinde belediyecilik alanında son yenilikleri ve çalışmaları takip etmek, başarılı uygulamaları yerinde görmek amacı ile düzenlenecek olan teknik temas ve inceleme programına, Çukurova Belediyeler Birliği üyelerinin katılması ile ilgili teklifin görüşülmesi de oy birliği ile kabul edildi.