Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın (MTSO) 129’uncu kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlenen resepsiyona katıldı.

Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen resepsiyona Vali Çakacak’ın yanı sıra, CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Çağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çetin Bedestenci, Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tayyar Şen, Baro Başkanı Alpay Antmen, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Mersin Konsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu, MTSO Meclis Başkanı Mahmut Arslan, MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, MTSO yönetim kurulu üyeleri ve çalışanları, sanayiciler ve iş adamları katıldı. Resepsiyonda konuşan Vali Çakacak, Mersin’in 1840’lı yıllarda küçücük bir yerleşim yeri olduğunu ifade ederek, limanın faaliyete geçmesiyle birlikte Mersin’in zamanla önemli bir ticaret merkezi haline geldiğini söyledi. 129 yıl önce belki de çoğu kentte ticaret odası olmadığı halde Mersin’de ticaret ve sanayi odası kurulduğunun altını çizen Çakacak, "Ticaret ve Sanayi Odası’nın kurulmasından bugüne kadarki sürece baktığımızda, Mersin sahip olduğu kapasitesiyle Türkiye’nin 2’nci büyük limanına, iş hacmi ve istihdamıyla Türkiye’nin 2’nci büyük serbest bölgesine sahip olmuş, önemli bir ticaret sanayi ve lojistik merkezi, tarımsal açıdan da ülkemizin 2’nci büyük konumuna gelmiştir" dedi.

Kamu ve özel sektörün bir bütün olduğuna ve bir bütün halinde gelişme gösterdiğine dikkat çeken Çakacak, "Bizler Mersin’in gelişip kalkınması için bir ve beraber olduğumuz sürece bu kalkınmanın daha da hızlı olacağı kanaatindeyiz. Birlik ve beraberlik güç demektir. Bu tür etkinlikler de büyük birleşmeleri beraberinde getirmektedir" diye konuştu.

MTSO’nun Mersin’de ticaretin gelişmesinde kurumsal olarak öncü rol üstlendiğini kaydeden Çakacak, Mersin’in ekonomik sosyal ve kültürel kalkınmasında sanayicilere ve iş adamlarına her zaman ihtiyacı olduğunu söyleyerek, vermiş oldukları katkıdan ötürü ticaret odası yönetimine teşekkür etti.

MTSO Meclis Başkanı Mahmut Arslan ile Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut da odanın kuruluşu ile ilgili tarihsel bilgiler verdi. Odanın 129 yıl önce birkaç Mersinli tüccarın girişimiyle ‘Mersin Ticaret Meclisi’ adıyla kurulduğunun bilgisini katılımcılarla paylaşan Aşut, “O gün dikilen küçük bir fidan, bugün devasa bir çınar haline gelmiştir” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından keman ve piyanodan oluşan müzik dinletisi sunuldu.