Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı öncülüğünde şehit aileleri ve gaziler onuruna tertiplenen yemeğe katıldı.

arsus ilçesi Gar Restaurant’da düzenlenen, Tarsus ve çevresinde ikamet eden şehit aileleri, harp malulu ile muharip gazilerin katıldığı yemekte Vali Çakacak’a, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus Kaymakamı Hasan Göç, Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, İl Jandarma Komutanı Albay Ömer Uyan, İl Emniyet Müdürü Hasan Hüseyin Bahar, il ve ilce protokolü ile askeri erkan eşlik etti. Yemekte konuşan Çakacak, şehit aileleri ve gazilerle bir kez daha bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Sizler, hem bizim hem de yüce milletimizin gönlünde ayrı bir öneme sahipsiniz. Çünkü inancımızda ve kültürümüzde şehitliğin ve gaziliğin çok ayrı bir yeri vardır” dedi.

Türk milletinin göstermiş olduğu kahramanlık destanlarından örnekler vererek devam eden Çakacak, "Atalarımız bizlere cennet gibi bir vatan bırakmışlardır. Ama bu toprakları hem vatan yapmak hem de bugüne kadar vatan olarak intikal ettirmek o kadar kolay olmamıştır. Devletimizin bekası, bu eşsiz topraklar, vatan ve kutsal değerler için ölümü göze alan şehitlerimiz ve gazilerimiz için ne yapsak azdır. Bu yüzden devletimiz, aziz şehitlerimizin emanetleri olan ailelerine ve gazilerimiz için ne gerekiyorsa geçmişte yapmıştır, bugünde yapmaktadır ve gelecekte de yapacaktır. Şehitlik Allah katında çok yüce bir mertebe. Aynı şekilde gazilerimiz de bu yüce mertebeye ulaşmak için inançları, idealleri, bayrak ve vatan uğruna en kıymetli varlıkları olan canlarını korkusuzda ortaya koymuşlardır. Bunun içindir ki, şehitlerimiz ve gazilerimiz Milletimizin için çok değerlidir” diye konuştu.

Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Demirhan ise böylesi bir buluşmanın Tarsus ilçesinde ilk kez gerçekleştirildiğini kaydederek, bundan sonra da her yıl yapmayı planladıklarını iletti. Demirhan, “Sizler, bu vatan ve bu millet için, toplumsal huzurumuz ve bütünlüğümüz için, bayrağımız ve ülkemizin güvenliği için şehit olan kıymetli varlıklarımızın anneleri, babaları ve değerli yakınlarısınız. Sizler, sadece aziz şehitlerimizin yakınları olmanın ötesinde bu kahramanlarımızı bu vatana bahşettiğiniz için ayrıca kıymetlisiniz. Gazilerimiz, sizler de şehitliği göze alarak büyük fedakarlıklar ve kahramanlıklar yaptınız. Milletimiz, hem şehitlerimize hem de gazilerimize çok şeyler borçludur” ifadelerini kullandı.

Yemekte şehit aileleri ve gaziler ile yakından ilgilenen Çakacak, onlarla sohbet ederek, sorunlarını da dinledi.