CHP Mersin’de kongre tarihi belli oldu. CHP Mersin İl Geçici Kurul Başkanı Abdullah Özyiğit, Mersin il kongresinin 6 Aralık 2014 tarihinde yapılacağını söyledi. Özyiğit, il başkanlığı için Geçici Kurul’dan bir aday çıkmasının da muhtemel olduğunu, kendi adaylığı konusunda ise talepler geldiğini belirterek, “Şu anda böyle bir kararım yok ama gelişmeleri takip edeceğiz” dedi.

Faruk Mehmet Akar başkanlığındaki CHP Mersin İl Yönetimi’nin, geçen ay Yönetim Kurulu üyesi 13 kişinin aynı gün istifa etmesiyle düşmesinin ardından Genel Merkez tarafından atanan Geçici Kurul, kongre tarihini belirledi. Çalışmalarla ilgili İHA muhabirine açıklama yapan Geçici Kurul Başkanı Abdullah Özyiğit, Mersin’de yönetimde yaşanan gelişme ve doğan boşluk nedeniyle Geçici Kurul olarak aldıkları görevin, 45 günlük sürede genel kurul ortamını hazırlamak, partiyi bir kongreye götürmek ve yeni il yönetiminin görev alması için gerekli ortamın hazırlanmasını sağlamak olduğunu kaydetti. Kongre için gerekli kararı aldıklarını ve Genel Merkeze de ilettiklerini ifade eden Özyiğit, “Genel Merkezden gelecek onaydan sonra 6 Aralık’ta bu kongre gerçekleşecek. Biz şu anda bütün sivil toplum örgütleri, ilçe örgütlerimiz ve ilçelerde Cumhuriyet Halk Partisi üyeleriyle toplantılar yapıyoruz. O toplantılarda onların bakışları, istekleri ve düşüncelerini alıp bir rapor halinde Genel Merkeze sunacağız. Burada belirlenecek politikalarda Genel Merkeze baz olması düşüncesiyle böyle bir çalışma yürütüyoruz” diye konuştu.

Bugüne kadar il başkanlığına adaylık için bir başvuru olmadığını dile getiren Özyiğit, “Tabi bu 45 günlük bir süre olduğu için, biz de zaten süreyi geniş tuttuk ki, insanlar görüşsün, müzakere etsin, aralarında konuşsunlar ve doğru bir adayı tespit etsinler Cumhuriyet Halk Partisi için. Doğru adaylar çıksın, onlar kongrede yarışsın, ondan sonra oradan il başkanımız ortaya çıksın” ifadelerini kullandı.

“GEÇİCİ KURULDAN BİR ADAY ÇIKMASI MUHTEMEL”

Geçici Kurulda aday olunabildiğini, bunun için yasal olarak bir mani bulunmadığını da vurgulayan Özyiğit, “Aday olunabilir. Bu tabi sürenin sonlarına doğru ortaya çıkacak bir şey. Aslında aday olmak değil de insanların talep etmesiyle oluşacak bir şey. Ama bizim kurulumuzdan bir aday çıkabilir, çıkması muhtemeldir” şeklinde konuştu.

Kendi adaylığı konusunda henüz bir karar vermediğini de söyleyen Özyiğit, böyle bir kararın delegelerle iletişimden sonra ortaya çıkabileceğini belirterek, adaylığıyla ilgili şunları söyledi: “Bunu netlikle ifade edeyim ki, şu anda böyle bir kararım yok ama gelişmeleri takip edeceğiz. İnsanlarla, delegelerle olan elektriği göreceğiz, iletişimi göreceğiz ve ona göre bir karar vereceğiz. Şu anda talepler var, ‘devam edin’ diye insanlar bize söylüyor. Biz de süreci izleyelim, sonunda bir karar veririz. Zaten zaman var. Şu anda biz kendi görevimizi yapalım, sonrasında ise adaylık boyutuna bakarız.”

Tüm partilileri bu süreçte göreve davet eden Özyiğit, sözlerini şöyle tamamladı:

“Bütün partili dostlara ben şunu söylemek isterim; Cumhuriyet Halk Partisi’nde bir boşluk yaratmadan bu görevi devam ettirmeye çalışıyoruz. Bütün parti üyelerinin de partisine sahip çıkarak 2015 seçimlerine hazırlanmaları gerekiyor. Çünkü bu gerçekten çok kritik bir seçim dönemi olacak. Bunun için bütün arkadaşlarımızı göreve, partiye ve etkinliklere davet ediyoruz.”