Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi İŞTAR Kadın Merkezi’nin düzenlediği kursa katılan çocuklar, Kobani’deki savaştan kaçarak Türkiye’ye gelen ve Suruç’ta misafir edilen kardeşleri için oyuncak yaptılar.

Akdeniz Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, İŞTAR Kadın Merkezi’nin Güneş Mahallesi’nde çeşitli eğitim programlarına devam eden öğrenciler, Suriye’nin Kobani’deki savaş ortamından kaçarak Türkiye’ye sığınan ve Şanlıurfa’nın Suruç ilçesindeki kamplarda kalan kardeşlerine gönderilmek üzere eğitim uzmanlarının rehberliğinde kendi elleriyle oyuncaklar hazırladılar. El emeği göz nuru oyuncaklar, İŞTAR Kadın Merkezi yetkilileri tarafından Suruç’taki çocuklara ulaştırılacak. Gönderilecek oyunlar arasında çocukların yaptıkları çomak kukla, kaşık kukla, bez bebek gibi oyuncakların yanı sıra yapbozlar, eşleştirme kartları, duyu battaniyesi ve şekil kavramını öğretici oyuncaklar da yer alıyor.

Merkezin Kobani halkına yönelik çalışmaları hakkında bilgi veren eğitmenler Gülbahar Gözel ve Münevver Ürün, Kobani’de yaşanan savaştan kaçarak Mersin’e gelen ailelerin erzak, barınma ve giyim gibi gereksinimleri için çeşitli yardımlarda bulunduklarını dile getirdiler. Merkezde kurs gören öğrencilerle el ele vererek Suruç’taki kamplarda kalan çocuklara gönderilmek üzere çeşitli oyuncaklar ürettiklerini de belirten İŞTAR yetkilileri, bu oyuncaklarla çocukları bir nebze olsun mutlu etmeyi, aynı zamanda kursiyer çocukların da dayanışma ruhunu pekiştirmeyi hedeflediklerini söylediler.