Tarsus Emniyet Müdürü Haydar Çelik, geçen yılın aynı aylarında meydana gelen olaylar ile bu yıl arasında olaylarda yüzde 10’luk bir düşüş olduğunu söyledi.

Emniyet Müdürü Haydar Çelik, Tarsus’ta göreve geldikten sonra yaptıkları çalışmalar ve Asayiş Büro Amirliği bünyesinde kurduğu ‘Suç Analiz Birimi hakkında ve birimin işleyişi hakkında Kaymakam Hasan Göç’e emniyet müdürlüğünde görevli Amirlere ve basın mensuplarına yönelik belediye nikah salonunda bilgilendirme toplantısı yaptı.

Güvenlik kameraları sayesinde, suç oranlarından azalma olduğunu ifade eden Tarsus İlçe Emniyet Müdürü Haydar Çelik, geçen yılın aynı aylarında meydana gelen olaylar ile bu yıl arasında olaylarda yüzde 10’luk bir düşüş suçluların yakalanması ve adalete teslim noktasında ise yüzde 14’lük bir artış olduğunu ifade etti.

Suç Analiz Biriminin elde ettiği görüntüler sayesinde 170 olayı aydınlattıklarını ifade eden Çelik, “Suç Analiz Uzmanlığı Birimi sayesinde güvenlik kameralarının çözümü yapılarak suç ve suçluya daha hızlı bir şekilde erişilmesinin önünü açmış olduk, elde edilen görüntüler tüm çıplaklığı ile suça iştirak eden kişileri polislerin kolayca tespit etmesini sağlıyor, bu nedenle vatandaşlarımıza güvenlik kamerasını öneriyoruz. Özellikle yankesicilik olayları toplu taşıma araçlarında meydana geliyor. Bu konuda da attığımız adım ile toplu taşıma araçlarının ön-arka ve iç kısımlarına kamera takılması önerimiz kooperatifler tarafından olumlu karşılandı. Bu uygulamanın hayata geçmesiyle birlikte meydana gelebilecek birçok hadisede bilgi sahibi olma imkanını bulacağız” ifadelerini kullandı.

Uyuşturucu konusunda ise daha etkin çalışmalar yapacaklarını belirten Çelik, uyuşturucu kullanımının önüne geçmek amacıyla uyuşturucu satışı yapan kişilere yönelik çalışmalarında 89 olayda 132 şüphelinin göz altına alındığını 20 kişinin tutuklandığını 105 kişinin serbest bırakıldığını ve 7 kişinin de firari olarak aradığını sözlerine ekledi.